Dominique Janssen

Ambassaseurs_Foto_Dominique_1.png

Dominique, geboren 17-1-1995, startte op 6-jarige leeftijd met voetballen in de F9, samen met de jongens. In dat jaar werden ze meteen kampioen met haar team en beleefde ze een droomstart. Na dat seizoen kwam ze in de F1, waar ze 2 jaar speelde. Ze was op dat moment als een van de weinigen de pionier voor het meisjesvoetbal van RKsv Wittenhorst. Tijdens haar 2e seizoen in de C1 werd ze uitgenodigd bij het Nederlands elftal onder 17. Haar carrière vorderde gestaag en ze koos er bewust voor ook tussen de jongens de 2 jaar in de B1 vol te maken. Vervolgens kwam ze voor een lastige keuze te staan omdat ze voor verschillende profclubs in Nederland kon kiezen. Gesprekken met VVV, Twente en PSV werden gevoerd, maar Dominique koos in 2013, nadat ze eerst nog tot Sporttalent van Horst aan de Maas werd uitgeroepen, voor een profcarrière bij SGS Essen. SSG Essen staat bekend als een van de beste jeugdopleidingen van Duitsland. Inmiddels is ze een vaste waarde in het eerste elftal van SGS Essen. Tijdens de Cyprus Cup in Maart 2014 maakte Dominique haar debuut in het Nederlands Vrouwen Elftal, in de 65e minuut van de wedstrijd tegen Australie, die in een 2-2 gelijkspel eindigde.

1794540_768121069865545_1375857451_n.jpg