Opleiding Scheidsrechters RKsv Wittenhorst

C_Jeugd_scheidsrechterdiploma.jpg

Foto: Bijvoorbeeld alle speelsters van Meisjes C behaalden in 2013 het scheidsrechterdiploma.

Om de kwaliteit van de arbitrage te waarborgen en daar waar mogelijk te verbeteren is een goede opleiding en begeleiding een eerste vereiste.

Een scheidsrechter die een gedegen opleiding genoten heeft en van zijn deskundigheid blijk geeft zal meer respect en begrip afdwingen bij spelers dan een niet opgeleide scheidsrechter. Tevens zal een opleiding bijdragen aan het zelfvertrouwen van de scheidsrechter.

Binnen de KNVB zijn o.a. de volgende opleidingen mogelijk:

-          Pupillenscheidsrechter (E + F jeugd);

-          Juniorenscheidsrechter (D + C jeugd);

-          Basis Opleiding Scheidsrechter (A + B jeugd en senioren);

-          Assistent scheidsrechter;

-          Praktijkbegeleider Scheidsrechters Veldvoetbal;

-          Futsal scheidsrechter

Opleiding Jeugdscheidsrechters:

Het beleid van RKsv Wittenhorst is er op gericht om de jeugd ervan te doordringen dat een scheidsrechter met respect dient te worden benaderd. Om dit bewustzijn te bereiken, maar ook om de aanwas van scheidsrechters vanuit de jeugd te bevorderen organiseert RKsv Wittenhorst om de twee jaar een scheidsrechtercursus voor de voltallige C jeugd, zowel jongens als meisjes. Na het behalen van het certificaat wordt van de spelers en speelsters verwacht dat ze regelmatig een wedstrijd leiden bij de F en E jeugd van de vereniging.

Interesse?

De Commissie Scheidsrechterzaken wil graag in contact komen met kandidaten die interesse hebben in de functie van scheidsrechter, zowel voor de senioren als de jeugd. Wil je weten wat er van een scheidsrechter verwacht wordt? Wil je meer informatie over Scheidsrechterzaken? Neem dan contact op met:

scheidsrechterzakenjeugd@rksv-wittenhorst.nl of

scheidsrechterzakenenioren@rksv-wittenhorst.nl