voetbaltechnische_zaken.jpg

1.1       Missie

RKsv Wittenhorst is een sportvereniging waar respect voor de medemens centraal staat binnen de vereniging. Vrijwilligers worden gewaardeerd voor hun inzet en betrokkenheid. RKsv Wittenhorst neemt in de Horster gemeenschap een belangrijke maatschappelijke plaats in en heeft de ambitie om uit te groeien tot een regioclub met sportieve en maatschappelijke prestaties.

1.2       Visie

Met onze leden en vrijwilligers en via onze sportieve prestaties leveren we een actieve ‘maatschappelijke’ bijdrage aan de Horster gemeenschap en de regio. Het behalen van succes op sportief en maatschappelijk vlak geeft vrijwilligers de noodzakelijke waardering voor hun inzet en betrokkenheid. RKsv Wittenhorst is een vereniging waar alle leden zich verbonden voelen, zowel actieve als niet-actieve sportbeoefenaars en waar zowel prestatieve als ook recreatieve sport kan worden bedreven. RKsv Wittenhorst koestert haar leden en zal daardoor middels eigen kracht en daarmee op natuurlijke wijze op het hoogst mogelijke sportieve niveau participeren.

1.3       Doelstellingen

Sportief

• Toonaangevende jeugdopleiding en Wittenhorst 1 is als regioteam op een natuurlijke wijze een stabiele 1e klasser.

• Continuïteit en balans in het teambestand.
  • Voortdurende aandacht voor de werving van leden.
  • Het marktaandeel van Wittenhorst in 2020 in Horst is minimaal stabiel gebleven
  • Bij jeugdleden is de uitstroom minder dan 15%

Organisatie / vrijwilligers

• Onafhankelijke en stabiele organisatie die vrijwilligers aan de vereniging verbindt.
  • Eind 2018 is er een vrijwilligersbeleid.

Financieel

• Financieel gezonde vereniging.
  • Vrij besteedbaar kapitaal is 30% van de jaaromzet
  • Evenwichtige verdeling van inkomstenstromen en uitgaven.

Maatschappelijk

• Verbindende factor zijn voor de inwoners, gemeente en bedrijfsleven. Een sociale en zakelijke ontmoetingsplaats voor iedereen.
  • Een actieve bijdrage leveren aan de realisatie van de Sportzone.

Het complete Technische Beleidsplan is hier middels een PDF document in te zien.

Ook zijn de bijlagen, voetbalstructuur opleidingsplan Wittenhorst en het voetbalopleidingsplan voor de komende jaren in een PDF bestand in te zien:

Bijlage_1_Voetbalstructuur_Opleidingsplan_Wittenhorst_2017-2020.pdf

Bijlage_2_Bijlagen_Voetbal_Opleidingsplan_Wittenhorst_2017-2020.pdf