Strategisch kader Vrouwen

Vrouwen_1.jpg

4.1       Missie Vrouwenvoetbal

De Vrouwen afdeling wil zorg dragen voor "kwaliteit van voetbal". Dit zorgt voor een omgeving waarbij iedereen op haar eigen niveau, zowel prestatief als recreatief, de voetbalsport met heel veel plezier wekelijks kan beoefenen.

4.2       Visie Vrouwenvoetbal

Het vrouwenvoetbal van RKSV Wittenhorst moet in 2020 als voorbeeld in voor de regio dienen.

Binnen de beschikbare kaders dienen alle middelen en mogelijkheden ingezet te worden om de ambities te verwezenlijken. Hierbij maken we onderscheid tussen de prestatieve teams en de recreatieve teams. Plezier vormt hierbij de basis tot prestatie. Binnen de gestelde kaders en op basis van een heldere communicatie dienen speelsters, kaderleden en overige vrijwilligers hun verantwoordelijkheden te kennen en te nemen.

Jeugdspeelsters die de overstap naar onze seniorenafdeling gaan maken, dienen deze overstap als prettig en uitdagend te ervaren.

Het team wordt samengesteld met zoveel mogelijk speelsters afkomstig uit onze jeugdopleiding en daarnaast vanuit de regio Horst aan de Maas. Speelsters komen zoveel mogelijk op natuurlijke wijze en op basis van de aantrekkingskracht en uitstraling van RKsv Wittenhorst en het 1ste elftal.

4.3       Ambitie en uitstraling dames

De dames- en meidenafdeling van RKSV Wittenhorst straalt veel enthousiasme en gedrevenheid uit. Het plezier in het voetbal staat voorop en dit zal in de toekomst zo blijven.

De ambitie is dat RKSV Wittenhorst in de toekomst een voorbeeldclub moet zijn voor het vrouwenvoetbal in de regio. Van belang zijn hierbij twee punten:

• Dames 1 dient in 2020 op een hoger niveau te spelen, te weten minimaal 2de klasse
  • Actievere ledenwerving voor de dames- en meidenafdeling zodat deze afdeling groeit (in aantal en daarmee in niveau).

4.4       Doelstellingen Vrouwen

Voor de afdeling dames zijn de volgende doelstellingen geformuleerd:

1. Jeugdopleiding van meisjesvoetbal moet naar een hoger niveau met een duidelijke verankering binnen de vereniging.
  2. Structurele werving van dames en meisjes. Doelstelling voor JO17 en JO19 categorie: minimaal 1 meidenteam per categorie. Hierdoor ontstaat tevens een betere doorstroming naar senioren
  3. Optimaliseren van de kwaliteit van het kader bij de dames- en meidenafdeling, e.e.a. conform de richtlijnen van Wittenhorst.
  4. In 2020 is Dames 1 als prestatief team gegroeid naar een stabiele 2e klasser.
  5. M.i.v. seizoen 2019/2020 heeft Wittenhorst een Dames 2 team waarbij spelvreugde en prestatie hand in hand gaan.