Jong Oranje

Limgroup-Cup-website.jpg

"Jong Oranje" is een wezenlijk onderdeel van de jeugdopleiding. HJO en de hoofdtrainers van JO19 en JO17 categorie moeten hierin betrokken worden, het draagvlak moet immers breed zijn. Technisch Coördinator Senioren zal hierin het initiatief nemen, om voor een goede afstemming tussen jeugd en senioren te zorgen.

“Jong Oranje" houdt in dat (jeugd)spelers bij de senioren en de jeugdafdeling samen wedstrijden en trainingen afwerken. Dit heeft als doel:

• de weerstand van jeugdige seniorenspelers en jeugdspelers te verhogen;
  • dat jeugdspelers van de jeugdopleiding en senioren met elkaar in teamverband voetballen;
  • de betrokkenheid, motivatie en beleving wordt op deze manier vergroot;
  • de binding tussen kaderleden jeugd en senioren wordt versterkt.
  • aandacht te besteden aan individuele tekortkomingen;
  • om doorstroming van (jeugd)spelers te bevorderen;
  • het verantwoordelijkheidsgevoel bij spelers in de senioren te vergroten;
  • jeugdspelers aan het niveau en de technische, tactische en mentaliteitsverschillen bij senioren te laten wennen.

“Jong Oranje” dient de binding (= betrokkenheid) tussen jeugd en senioren te versterken, structuur aan te brengen, interesses te kweken en daarmee vooral ook de doorstroming te verbeteren.

Selectieprocedure Jong Oranje

Verantwoordelijk voor het coachen en begeleiden van “Jong-Oranje” is de assistent-trainer
RKsv Wittenhorst 1. Hij is tevens verantwoordelijk voor het samenstellen van de selectie van “Jong-Oranje”.
Assistent-trainer overlegt (eind augustus, begin september) met de Hoofdtrainer, trainer Wittenhorst 2, JO19-1, JO17-1 Technisch Coördinator Selectie Senioren en HJO over de samenstelling van “Jong-Oranje”. Uitgangspunt bij het selecteren van spelers is kwaliteit.

Tijdens het overleg Technisch Coördinator Selectie Senioren , Hoofdtrainer, trainer Wittenhorst 2, keepertrainer, JO19-1, assistent trainer Wittenhorst 1, wordt de voortgang van "Jong "Oranje" besproken.

Bovengenoemde trainers bepalen welke spelers (onder de 21 jaar) geselecteerd worden voor het "Jong Oranje". De spelers kunnen afkomstig zijn uit:

• RKsv Wittenhorst 1;
  • RKsv Wittenhorst 2;
  • RKsv Wittenhorst JO19-jeugd;
  • RKsv Wittenhorst JO17-jeugd.
  • Er mogen 3 dispensatiespelers geselecteerd worden.

Wedstrijden Jong Oranje

De wedstrijden van “Jong-Oranje” worden gespeeld in een competitievorm tezamen met 3 verenigingen in de regio. Streven is om verenigingen te laten deelnemen waarbij het 1ste elftal min. 1ste klasse speelt. Er wordt een volledige competitie afgewerkt waardoor er in het totaal een 6-tal wedstrijden gespeeld worden. Speeldatums: 2de dinsdag sept., 2de  dinsdag okt. , 2de dinsdag nov. , 2de dinsdag feb., 2de dinsdag mrt. en 2de dinsdag april.

Begeleiding Jong Oranje

Om "Jong Oranje" vorm te kunnen geven, dient uiteraard een begeleidingsteam aanwezig te zijn, dat de wedstrijden gaat verzorgen/begeleiden. De coach tijdens wedstrijden is de assistent-trainer van Wittenhorst 1. Daarnaast dient bij elke wedstrijd een medisch verzorger aanwezig te zijn. De grensrechter van Wittenhorst 1 is tevens grensrechter Jong-Oranje”.