Medische Begeleiding

Een dekkende medische verzorging voor meer dan 1100 leden is een lastige opgave, reden waarom RKsv Wittenhorst op medisch gebied een samenwerking is aangegaan met Maatschappelijk Partner Fysiotherapie Westsingel.

fysio.png

De begeleiding

• Blessurebehandeling en -preventie
  • Delen van kennis op het gebied van training: denk hierbij aan trainingsplanning, het meten van voetbalconditie, sprintvermogen en krachttraining
  • Voorlichting geven op het gebied van EHSBO, voeding, etc.

Deze begeleiding heeft belangrijke voordelen voor onze spelers en speelsters:

• Coach en fysiotherapeut zijn op de hoogte van de voortgang van de blessure en de behandeling
  • Er is sprake van een verantwoorde terugkeer op sportniveau na blessures
  • Begeleiding vindt plaats op basis van voetbal specifieke kennis
  • Er is sprake van voetbal specifieke blessurekennis
  • Netwerk i.v.m. eventuele doorverwijzing naar orthopeden of sportartsen

Polar Team System

In het kader van de begeleiding heeft Fysio Westsingel recent het Polar Team System geïntroduceerd. Wittenhorst heeft hiermee de primeur dat ze de eerste amateurvoetbalclub is in Nederland die hier mee werkt.

Met dit systeem kan de voetbalconditie gemonitord worden op basis van hartslagmeting. Het grote voordeel is dat een heel team in één keer gemeten kan worden gedurende het hele voetbalseizoen en er een directe feedback gegeven kan worden aan coach en spelers. Spelers kunnen dus ‘real time’ gevolgd worden. Zo kan van iedere speler de trainingsintensiteit zichtbaar gemaakt worden wat de coach weer kan gebruiken bij het bepalen van zijn trainingsprogramma en –intensiteit.

Behandeling Blessures

In geval van blessures worden de volgende stappen gehanteerd:

Na het ontstaan van een blessure neemt de speler/speelster contact op met de coach, na overleg met de coach gaat de speler/speelster naar de fysio. De therapeut stelt een behandelplan op en onderhoudt contact met de coach. Zodra de speler/speelster weer wedstrijdfit is neemt de therapeut contact op met de coach, die vervolgens contact heeft met de speler.

De behandeling van blessures wordt zo sport-specifiek als mogelijk uitgevoerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van professionele trainingsapparatuur en revalidatie op het veld.

Aanwezigheid Medische begeleiding

De verzorger:

De verzorger is er in eerste instantie voor Wittenhorst 1, 2 en 3. De verzorger is aanwezig tijdens de trainingen van deze teams en kunnen, mits hiertoe voldoende tijd beschikbaar is, ook andere spelers behandelen. Bij voorkeur dient vooraf een afspraak gemaakt te worden.

De verzorger, John Rubie, is aanwezig op:

-       Dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur

De Sportfysiotherapeuten:

De fysiotherapeuten zijn elke week op vastgestelde tijden ( tenzij anders aangekondigd) aanwezig op het sportpark voor hersteltrainingen:

John Kranendonk,  is aanwezig op maandag van 19.00 uur tot 20.30 uur

Rik Mandemakers, is aanwezig op vrijdag van 19.00 uur tot 20.30 uur

NB: De mogelijkheid bestaat dat de fysiotherapeut op het veld is vanwege revalidatietraining.

Bereikbaarheid therapeut(en) en verzorger:

Praktijk:

Therapeuten: