G Voetbal

G_Voetbal.jpg

Sinds het seizoen 2011-2012 doet RKsv Wittenhorst mee aan de KNVB competitie G voetbal. De start van het G Voetbal vond plaats in het jaar dat de vereniging het 75 jarig bestaan vierde.

Juist in het kader van het 75 jarig bestaan van de vereniging een prachtige aanvulling binnen RKsv Wittenhorst.

In het najaar 2010 werd het bestuur van RKsv Wittenhorst door een paar ouders benaderd voor het starten met G voetbal. Het bestuur vond dit een prima initiatief en ging met dit verzoek aan de slag. Er volgden een aantal gesprekken met diverse personen en instanties betrokken bij het G voetbal: Stichting Dichterbij, Stichting MEE, Stichting Iedereen Kan Sporten, de gemeente Horst aan de Maas, de KNVB, kandidaat leiders en trainers G voetbal en uiteraard de betrokken ouders.

Daarnaast trad Wittenhorst in contact met buurverenigingen met G voetbal: SVEB, MVC en sv Venray. Ook alle buurverenigingen reageerden enthousiast over het starten van G voetbal bij Wittenhorst. In het 1e seizoen (2011-2012) nam Wittenhorst met een jeugdteam deel aan de KNVB competitie G voetbal. Het G voetbal is nu volwaardig geïntegreerd in de vereniging.

Naast de bestaande takken voetbal senioren/jeugd en veteranen, damesvoetbal senioren en jeugd, zaalvoetbal en korfbal maakt het G voetbal de vereniging compleet.