rksv_wittenhorst.jpg

Natuurlijk is RKsv Wittenhorst in eerste instantie een voetbalvereniging en dat is en blijft natuurlijk ook de belangrijkste activiteit.

Maar, zoals blijkt uit de missie en visie van de vereniging, heeft de vereniging ook maatschappelijke aspiraties. RKsv Wittenhorst is maatschappelijk actief en zet zich in voor een sterkere samenleving.

Inmiddels heeft RKsv Wittenhorst het “Meer dan Voetbal” label ontvangen. Dit label is een initiatief van de Stichting Meer dan Voetbal. Deze Stichting is in 2004 opgericht door de KNVB, Eerste Divisie en Eredivisie en zet de kracht van voetbal in voor de samenleving. Het label is een erkenning voor voetbalclubs die zich inzetten voor deze missie.

De Stichting Meer dan Voetbal helpt voetbalclubs, BVO’s en ook amateurverenigingen, verder bij de ontwikkeling en uitrol van het maatschappelijke programma. Deze ondersteuning vindt plaats in de vorm van publiciteit en kennis. De stichting bundelt de kennis van de clubs zodat clubs leren van elkaar. RKsv Wittenhorst maakt door deelname kans op de “Meer dan Voetbal Award”

Meer informatie over dit initiatief kun je vinden op http://meerdanvoetbal.nl/