Facebook

 
 

Wittenhorst Vossenjacht “bij de beesten af”.

Wittenhorst Vossenjacht “bij de beesten af”.

Aan het begin van de prachtige SUPER SATURDAY MORNING  verzamelde zich 16 vossen die allemaal met het thema dieren te maken hadden.  Het was aan onze enthousiaste E, F en mini-F jeugd de taak om deze in het bos te zoeken.  Het codewoord “hatsikidee” werd naar iedereen geroepen die zich in de Kasteelse Bossen bevond.  Van boot campers tot toeristen, je zou toch eens een vos missen. Het zwarte schaap deed zijn naam eer aan door steeds weg te rennen,  terwijl de ijsbeer die het erg warm had maar op en neer bleef lopen. What's in a name !

ijsbeer-varken.jpg

De vos was op zoek naar een lekker kippetje, terwijl de jager zelfs zijn hond had mee genomen.
Waarom de eenhoorn in de buurt bleef van het kuiken blijft een raadsel net zoals de vraag waarom een eenhoorn een hoorn heeft ! Daarnaast had je een paard, hond,  haas, Freek Vonk, varken, vogelverschrikker, dompteur, leeuw, dierenarts (die zich in de ruïne verstopt had)  en dierenverzorger die niet altijd als vos herkend werd.

vos-ijsbeer.jpg

Bij elke vos kreeg de jeugd een vraag die dan meteen beantwoord moest worden. De leiders hadden soms moeite om de jeugd bij te houden. Misschien tijdens de koerstocht toch maar een Cooper-test doen ! Terug in de kantine kreeg dan iedereen een lekker gezond broodje met een bekertje ranja. Voor de leiding was er daarnaast een kom warme soep.

zwart_schaap.jpg

Gezien het enthousiasme van de jeugd kan de activiteiten commissie terug zien op een top morgen.
Klein punt van kritiek was de iets mindere opkomst bij de F/mini-F teams.  Iedereen met name de Vossen en sponsoren van de pakken bedankt.  De winnaars waren de F3, E7 en Mini F Italië en Denemarken.