Facebook

 
 

Ondertekening Bosbeheerplan

Ondertekening Bosbeheerplan

Maandag 18 januari hebben wethouder Paul Driessen van de gemeente Horst aan de Maas en Arno Neijts, directeur van Bosgroep Zuid-Nederland een overeenkomst ondertekend.

Leertuin.jpg

De ondertekening van het Bosbeheerplan houdt in dat er social return mogelijk gemaakt wordt door de deelnemende partijen. Er zijn 15 personen die aan het project zijn gestart. Wethouder Birgit Op de Laak: "Het is een mooie samenwerking tussen de afdelingen Werk en Inkomen en het Groenbeheer van de Gemeente Horst aan de Maas."  Er zijn reeds acht personen die vanuit dit project in het reguliere arbeidsproces een plek hebben gevonden. "Een briljant succes", vult wethouder Paul Driessen aan.
 
Naast de gemeente Horst aan de Maas en de Bosgroep zijn ook Adecco en het Citaverde College belangrijke partners. "We zien de ondertekening van deze overeenkomst als een springplank naar meerdere gemeenten", aldus Arno Neijts. "De komende tijd gaan we inzetten op de kracht om gezamenlijk zaken goed op te pakken", aldus Paul Driessen. Neijts geeft verder aan dat het additioneel is. "We zijn geen concurrent voor bijvoorbeeld hoveniers met dit project."

De deelnemers aan het project functioneren onder de dagelijkse leiding van de op dit gebied ervaren Joop Zanders, met wie diverse werkzaamheden in de Kasteelse Bossen worden uitgevoerd.