Facebook

 
 

Meld je nu aan voor de Wittenhorst Cursus voorjaar 2016

Meld je nu aan voor de Wittenhorst Cursus voorjaar 2016

Pupillentrainers- en begeleidingscursus voorjaar 2016

De commissie Technische Zaken organiseert in maart en april 2016 een pupillentrainings- en begeleidingscursus. Deze cursus is behalve voor de (assistent-) pupillentrainers, zeker ook geschikt voor de pupillenleiders omdat de cursus ook gaat over omgang met pupillen in bepaalde situaties. Met het hele teamkader naar de cursus komen is dus een uitstekende optie. Pupillen zijn een specifieke leeftijdscategorie waarbij je jezelf als kaderlid goed moet kunnen verplaatsen in de belevingswereld van het kind om het maximale eruit te halen. Zowel op gebied van prestatie als van plezier. In deze cursus krijg je daarvoor praktische handvatten aangereikt.  

De cursus zal op drie donderdagavonden worden gegeven met op elke avond een specifiek onderwerp die los van elkaar bezocht kunnen worden. Je hoeft dus niet persé op alledrie de avonden aanwezig te zijn om er wat aan te hebben. 

Locatie: Multifunctionele ruimte of Bestuurskamer. Tijdstip: van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur waarvan 1 uur theorie en 1 uur praktijk. Kleding: sportkleding (t.b.v. praktijkgedeelte)

Onderwerpen:

Avond 1 donderdag 17 maart:         

Hoe zet je een goede training op en hoe maak je trainingen gemakkelijker en moeilijker

Avond 2 donderdag 31 maart:         

Hoe coach je jeugdspelers, wat zijn je coachmomenten

Avond 3 donderdag 14 april:            

Hoe ga je om met spelers met een beperking of met storend gedrag; preventie van storend                                                   gedrag

Ik kan deze avonden iedereen van harte aanbevelen. De cursus wordt gegeven door de gewaardeerde voetbalschool (4-skills) en de onderwerpen zijn belangrijk in het pupillenvoetbal. Iedere coach, trainer en leider wordt hier beter van, wat een positief effect heeft op de ontwikkeling van de pupillen bij trainingen en wedstrijden. En daar gaat het uiteindelijk om.

 

Opgave kan via mail bij Hoofd Opleidingen: Marcel Kuijpers (marcelkuijpers@rksv-wittenhorst.nl)