Facebook

 
 

Riet in voorselectie Oranje Vrijwilligers

Riet in voorselectie Oranje Vrijwilligers

Bondsvoorzitter Michael van Praag heeft dertig vrijwilligers (tien terreinknechten, tien voorzitters en tien koffiejuffrouwen) opgenomen in de voorlopige Oranjeselectie voor het oefenduel met Frankrijk. Het treffen met Les Bleus vindt plaats in de Amsterdam ArenA op (Goede) vrijdag 25 maart, waar om 20.45 uur het eerste fluitsignaal klinkt.

Van Praag maakt vrijdag 18 maart bekend welke drie personen, één terreinknecht, één koffiejuffrouw en één voorzitter, in aanmerking komen voor de definitieve vrijwilligersgroep voor de wedstrijd. Zij gaan, ieder in hun eigen functie, aan de slag rondom de interland tegen Frankrijk. Het staat nu al vast dat alle dertig gegadigden over voldoende ervaring en enthousiasme beschikken. De amateurclubs waar zij dit belangrijke werk verrichten zijn dermate tevreden over hun inspanningen dat zij hen hebben voorgedragen voor het grote Oranje.

Zonder verenigingsvrijwilligers geen voetbal. Zonder voetbal geen Nederlands elftal. Duizenden mensen zetten zich wekelijks belangeloos in voor hun club. In allerlei functies. Om de talloze vrijwilligers binnen de drieduizend amateurclubs in de spotlights te zetten, heeft de KNVB de actie Jouw vrijwilliger in Oranje opgezet. Hiermee wil de bond voetballiefhebbers de mogelijkheid geven vrijwilligers te bedanken, die het week in week uit mogelijk maken van voetbal te genieten!

Aan de oproep de favoriete koffiejuffrouw, terreinknecht of voorzitter te nomineren, is massaal gehoor gegeven.

Onze eigen Riet Verheijen is een van de genomineerden die in spanning afwacht of ze morgen, 18 maart, wordt gekozen voor het oefenduel tegen Frankrijk.  Wie wil dat niet, een plek in Oranje. Voor verreweg de meeste voetballiefhebbers een droom die nooit in vervulling zal gaan. Maar morgen weten we of de droom werkelijkheid wordt voor Riet.