Facebook

 
 

Opluchting bij Wittenhorst - Bram Rubie matchwinnaar

Opluchting bij Wittenhorst - Bram Rubie matchwinnaar

De finalewedstrijd tegen en in Deurne met als inzet behoud in de 1e klasse is in de tweede helft pas los gekomen. Met veel spanning gingen beide ploegen van start Deurne was in dit eerste deel de ploeg met het meeste balbezit. Wittenhorst vond dit wel goed zo en counterde enkele malen sterk. Er werd niet gescoord en dus moest het dan maar gebeuren in de tweede helft.

Het werd inderdaad een vervolg met Deurne aan zet, maar de achterhoede van Wittenhorst gaf geen krimp. Wittenhorst was zeker de gevaarlijkste ploeg. Met enkele goede mogelijkheden voor de oranjemannen die niet benut werden kon Deurne nog ontsnappen. De thuisclub probeerde een bres te slaan, maar wederom kansloos tegen de sterke defensie. Wittenhorst nam het spel over en creëerde enkele dotten van kansen. De doelman was steeds een sta-in-weg. Zo stoomden Joost van Rensch en Willem Heijnen richting het doel, maar de bal wilde er niet in. 

Totdat Bram Rubie zijn opwachting mocht maken en uit een doorgestoken bal was het de beurt aan Bram die Wittenhorst in veilige haven kon brengen. Tegen het verwoestende schot van Bram was ditmaal doelman Alex Geven kansloos. Groot was de opluchting toen het net bolde. Het kon eigenlijk niet meer fout gaan. 

Het laatste fluitsignaal klonk als de fijnste symfonie van Beethoven. Wittenhorst kon zichzelf redden en liet Deurne in zorgen dat nu in de nacompetitie moet gaan proberen om klassenbehoud te verzekeren. Wi wensen hun daarmee veel succes.