Facebook

 
 

Wittenhorst wint door sterke eerste helft

Wittenhorst wint door sterke eerste helft

Wittenhorst wint in Zeilberg tegen ZSV door een sterke eerste helft. Nadat de thuisclub het offensiefje niet wist uit te buiten was het Wittenhorst dat de lakens uitdeelde. Met snelle combinaties kwamen de oranjemannen in de 15e min. door een sublieme steekbal van Willem Heijnen op de snelle Joost van Rensch die voor de doelman opdook en beheerst scoorde, 0-1. Dit kon enkele minuten hiervoor Redoan Altsarou van de thuisclub niet met eenzelfde situatie.

Daan Verlijsdonk teste even later doelman Leon Thijs met een afstandsschot die met een reflex de bal tot corner promoveerde. Een geweldig doelpunt in de 30e min. kwam op naam van Frank Peeters. Met een fantastisch schot liet hij de doelman kansloos, 0-2. Voor de thuisclub kwam dit op een slecht moment. De rust brak dan aan met deze stand.

Na de pauze probeerde ZSV de aansluitingstreffer te produceren. Het verdedigingsblok stond echter weinig toe. Een vrijs trap van ZSV bracht doelman John Tissen in grote verlegenheid. Met een mooie safe bracht hij uitkomst. Hiervoor miste Will Spreeuwenberg nog een penalty voor Wittenhorst. Het schot vloog tegen de paal.

De wedstrijd was gespeeld en Wittenhorst verzuimde in de slotfase de stand te verhogen. Een mooie overwinning met over het algemeen een goed gespeelde wedstrijd.


Uitslagen selectieteams

Wittenhorst 2 kwam in de tweede ronde wederom niet tot winst. Een 3-2 nederlaag tegen Mierlo Hout 2 is niet best. Mannen, laten we afspreken dat we beter nieuws kunnen melden.


Wittenhorst O19-1 ontving Blauw Geel uit Veghel. Deze tegenstander had vorige week ook een klinkende zege geboekt en zo konden we ons enigszins meten.
Uit de aftrap hadden we in de eerste minuut zomaar de 1-0 kunnen scoren, maar bleek dat we nog niet scherp genoeg waren. Dit was eigenlijk wel de hele eerste helft zo. In de negende minuut zagen we er verdedigend niet goed uit en kwam Blauw Geel op voorsprong. We keken naar een gelijkopgaande wedstrijd waar kansen over en weer waren, maar de meeste toch wel voor Blauw Geel.
In de 19e minuut echter een vrije trap voor ons die op het hoofd van Joost gelegd werd en die uitstekend binnenkopte, 1-1. In de 34e minuut lieten we ons weer piepelen achterin en kwamen we op een 1-2 achterstand, tevens ruststand.
2e Helft een scherper Wittenhorst. In de 65e minuut een uitstekende pass van Joris op Jeffrey.
Deze schoot echter op de voet van de keeper, maar de bal rolde voor de voeten van Stijn die dit beheerst met een geplaatste bal afmaakte, 2-2. Vanaf nu kon het alle kanten op.
Blauw Geel leek enigszins aangeslagen maar in de 86e minuut ging hun rechtsbuiten op avontuur en schoot de bal door de benen van onze keeper binnen, 2-3. Dit werd tevens de eindstand.