Facebook

 
 

Geld en compliment voor Afslag 10

Geld en compliment voor Afslag 10

De initiatiefnemers van de Sportzone in de Kasteelse Bossen in Horst krijgen 75.000 euro van de gemeente om de onderlinge samenwerking door te zetten.

De gemeente spreekt daarnaast haar waardering uit voor het door de bevolking genomen initiatief. Horst aan de Maas reageert hiermee voor het eerst op de afgelopen zomer door circa 60 partijen aangeboden plannen. Bedoeling is in het gebied in en rondom de Kasteelse Bossen sport, onderwijs, bedrijvigheid en cultuurhistorie bij elkaar te brengen.

Meest concreet zijn plannen voor een nieuw zwembad, tweede sporthal bij het Dendron College, andere atletiekbaan, detailhandel en een nieuwe gezamenlijke accommodatie voor sportverenigingen in de omgeving. Volgens een eerste schatting kosten de plannen zo’n 29 miljoen euro.

Met het voorbereidingskrediet van 75.000 euro kunnen de initiatiefnemers de onderlinge samenwerking verder ontwikkelen en alvast kleine projecten mogelijk maken. Dit laatste om de buitenwereld te laten zien dat er al concrete zaken in het gebied worden uitgevoerd.

De gemeente laat weten de voorgestelde ruimtelijke herinrichting van het gebied nog nader te bestuderen. Onder meer om antwoord te krijgen op de vraag of het (financieel) mogelijk is delen van het plan verder uit te werken.

De Sportzone, door de initiatiefnemers recent omgedoopt tot Afslag 10 onderzoekt momenteel ook zelf de financiële haalbaarheid van de plannen.

(Bron: 1Limburg)