Facebook

 
 

Voorbeschouwing SV Venray-Wittenhorst

Voorbeschouwing SV Venray-Wittenhorst

Beste sportvrienden, 

Na zaterdagavondoverwinningen op SV Venray en Volharding eerder dit seizoen, voegden we ook hoogvlieger SC Susteren toe aan deze reeks. In een rechtstreeks duel om plek 2 wisten we een knappe 1-2 overwinning uit het vuur te slepen.  

De verrassend goed draaiende nieuwe ploeg van Jan Lauers behaalde al een periodetitel  en verloor dit kalenderjaar evenals ons pas één duel. In een wedstrijd van hoog niveau vergaten we de score verder uit te breiden in het eerste bedrijf, wat op het einde nog voor de nodige spanning zorgde. Uiteindelijk gingen de drie punten verdiend mee in de bus naar Horst en konden we rustig achterover leunend de overige uitslagen op zondag afwachten. Helaas voor ons won koploper Meerssen het lastige uitduel bij Bekkerveld, waardoor het de marge weer op 7 punten bracht. Weliswaar wel met één wedstrijd meer gespeeld. 

Kijkende naar de rangschikking kunnen we ons geen misstap meer veroorloven in de race om het kampioenschap. Meerssen heeft nog vier wedstrijden voor de boeg en wanneer zij 9 punten behalen, kronen zij zich tot kampioen. Aan ons de taak om de druk hoog te houden en te wachten op een misstap van de lijstaanvoerder. Iets wat gezien het resterende programma nog goed mogelijk is.

Ook de strijd om de 3e periode is nog helemaal open. Op dit moment heeft Geldrop hierin de beste papieren met de maximale score uit vijf wedstrijden. Met respectievelijk 13 en 11 punten volgen Wittenhorst en Meerssen. Omdat we Geldrop nog treffen in deze periode hebben we hierin nog alles in eigen hand. 

Paasmaandag wacht ons de derby met SV Venray. De ploeg van trainer Sijbers maakt een grijs seizoen door en speelt de resterende vijf wedstrijden enkel voor de spreekwoordelijke eer. Omdat dit een inhaalwedstrijd uit de 2e periode betreft, heeft het resultaat van maandag enkel  gevolgen voor de ranglijst en niet voor ons uitzicht op de 3e periode. Bij winst verkleinen we de achterstand op de koploper tot 4 punten. 

Eerder dit seizoen wonnen we op eigen veld verdiend van onze naaste buur door doelpunten in de 2e helft van Denny Bongers en Rob Zanders. Kijkende naar de afgelopen twee seizoenen geven beide partijen elkaar weinig toe en komen er vaak andere belangen kijken bij het duel.  Vorig seizoen eindigde het duel in Venray in een 1-1 gelijkspel. 

Aan ons de taak om de goede vorm van 2017 vast te houden en met veel vertrouwen de wedstrijd van maandag in te gaan. Onder leiding van aanvoerder én aanjager Frank Peeters moet Venray te kloppen zijn. Hiermee houden we Meerssen in het vizier en kan het seizoen nog wel eens een mooi einde krijgen. 

We hopen jullie maandag in groten getale te zien in Venray!


Met sportieve groet,

Willem Heijnen

 

Selectie:  

1 John Tissen, 2 Tom Zanders, 3 Bart Spreeuwenberg, 4 Will Spreeuwenberg, 5 Bart Zanders, 6 Frank Peeters, 7 Rob Zanders, 8 Daan Hendriks, 9 Jeffrey Spee, 10 Daan Verlijsdonk, 11 Willem Heijnen, 12 Kevin van Asten, 14 Michiel Hanssen, 15 Joost van Rensch, 16 Chris Jakobs, 17 Stan Spee, 18 Bram Rubie, 19 Sjors Witt, 20 Denny Bongers.   

Bijeenkomst:12.30 uur de Lange.