Facebook

 
 

Nederlandse vrouwen winnen ook tweede wedstrijd op het EK!

Nederlandse vrouwen winnen ook tweede wedstrijd op het EK!

Het Nederlands Elftal heeft tijdens het EK in eigen land ook de tweede wedstrijd gewonnen. De ploeg, met oud-Wittenhorst jeugdspeelster Dominique Janssen in de selectie, won met 1-0 van Denemarken. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Sherida Spitse.

Nederland was een groot gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman controleerde de wedstrijd en had vooral het eerste half uur het betere van het spel. Dat de 1-0 kwam uit een ietwat gemakkelijk gegeven penalty, zal niemand bij Nederland erg hebben gevonden. Kort hierna kregen de Denen een grote kans; keepster Van Veenendaal was echter bij de les.

In de tweede helft kroop Denemarken wat meer uit haar schulp. Dit resulteerde in een aantal (grote en kleine) kansen. Aan de andere kant waren er ook wat kansen voor Nederland, vooral uit standaardsituaties waren de dames gevaarlijk. In het vervolg van de wedstrijd werd het spel gecontroleerd en kwam de 1-0 nauwelijks meer in gevaar. Met deze zes punten een doelsaldo van 2 voor en 0 tegen, is plaatsing voor de kwartfinales héél dichtbij.

Wij wensen Dominique, haar teamleden en staf van harte gefeliciteerd met de tweede opeenvolgende zege dit toernooi. Ga zo door!