Facebook

 
 

Hoe is het met: Jens Jenniskens (VVV-Venlo JO14-1)

Hoe is het met: Jens Jenniskens (VVV-Venlo JO14-1)

Bijna ieder seizoen maakt er wel een jeugdig Wittenhorst-talent de overstap naar een BVO in de regio. Wij zijn benieuwd hoe het hen de afgelopen jaren is vergaan. Vandaag de beurt aan Jens Jenniskens, die vanuit de E-jeugd de overstap maakte naar VVV-Venlo.

Jens werd tijdens zijn F-jeugd al eens uitgenodigd om testtrainingen te volgen bij PSV Eindhoven. Hier viel hij na 1 ½ seizoen in de laatste ronde af. Hierna werd hij uitgenodigd bij VVV-Venlo en op woensdagen trainde hij aldaar mee. Vanuit de E-Jeugd vond de overgang plaats van Wittenhorst naar VVV-Venlo.

Over zijn periode als jeugdspeler van Wittenhorst is hij positief: 'Hier werd de basis gelegd voor waar ik nu sta', aldus Jens. 
Het bevalt hem uitstekend bij VVV-Venlo. Hij maakt er lange dagen. Al om 7:00 's ochtends vertrekt de bus. Hij heeft school tot 15:30 uur en traint vervolgens van 16.00 - 17.30 uur. Als hij om 19:00 uur thuis komt, volgt nog het eten, huiswerk en moet hij rond 21:00 uur naar bed.

Iedere dinsdag en donderdag heeft Jens ook een ochtendtraining van 08:30 tot 10:00 uur. Op de woensdag heeft hij geen training. Op zaterdag volgt de wedstrijd. Aankomend seizoen speelt Jens in de JO14-1; met zijn ploeg gaat hij dan uitkomen in de A-categorie voor JO14 ploegen.

Volgens vader Jan-Willem zit het verschil tussen de jeugd van VVV-Venlo en Wittenhorst vooral op gebied van handelingssnelheid. Alles gaat een stapje sneller. Qua training ziet hij niet heel veel verschil. Wel moet je je iedere training bewijzen om in de basis te mogen starten.

Voor de toekomst heeft Jens één duidelijk doel: profvoetballer worden. Jens: 'Dominique Janssen en Dirk Marcellis zijn hierin uiteraard voorbeelden voor mij. Zij spelen ook op de posities waar ik vaak speel'.

Wij wensen Jens heel veel succes het aankomend seizoen. Wij blijven hem volgen en zien hem vast nog regelmatig op ons sportpark!

jensjenniskens.jpeg