Facebook

 
 

AA Gent winnaar van het 14e Pulse Miniorentoernooi

AA Gent winnaar van het 14e Pulse Miniorentoernooi

Het veertiende PULSE Miniorentoernooi op Sportpark Ter Horst was wederom een geslaagde editie. Het was vooral een dag met vele gezichten: zon, regen, vreugde en teleurstelling wisselden elkaar in hoog tempo af. Een ding was in ieder geval constant: goed en fel voetbal, met enkele prachtige individuele acties tussendoor. Onder het toeziend oog van vele toeschouwers lieten de talenten onder de 10 jaar van zowel Nederlandse, Belgische als Duitse clubs zien wat ze in hun mars hadden. Ook voor het regioteam uit Horst aan de Maas was het een mooie dag, met onder andere een verdienstelijk gelijkspel tegen PSV en een overwinning op VVV-Venlo.

Einduitslag

De winnaar kwam dit jaar uit België: AA Gent. In een spannende en hoogstaande finale werd Schalke'04 met 3-2 geklopt, door een laat winnend doelpunt. Schalke'04 had in de halve finale nog afgerekend met Borussia Mönchengladbach, terwijl AA Gent het enige Nederlandse team in de halve finale, Feyenoord, opzij zette. De Rotterdammers eindigden uiteindelijk wel als derde. Het regioteam werd dertiende, dankzij een 2-1 overwinning op VVV-Venlo, dat daarmee als laatste eindigde.

Individuele prijzen

Zoals ieder jaar werden er ook dit jaar weer individuele prijzen uitgedeeld. Een speciale afvaardiging zocht gaandeweg de dag naar de beste speler en beste keeper van het toernooi. De beste speler kwam uit het winnende team: Jari van Cauwenberghen (AA Gent). Ook de andere onderscheiding ging naar een Belgische speler. Jens Kopecky, van KFCO Beerschot, werd uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi.