Facebook

 
 

Wittenhorst doeltreffend afgestraft

Wittenhorst doeltreffend afgestraft

Voor Wittenhorst dreigt eenzelfde scenario als verleden seizoen. Ook toen 10 punten na 4 wedstrijden en ook was Susteren destijds de spelbreker. Met deze wetenschap voor ogen hadden we toch een allerter Horster team verwacht. Natuurlijk kon trainer Jurcik niet beschikken over een aantal vaste krachten. Met name in de laatste lijn deed zich dit in de loop van de wedstrijd het meeste voelen. De beginfase was toch voor Wittenhorst. Met enkele hoopgevende acties had het er alle schijn van dat snel de eerste treffer zou nvallen.

Spcl. Susteren kwam toch heelhuids uit dit offensiefje en nam brutaal weg het heft in handen. De gevaarlijke Tom Timmermans raakte de paal. Een bewijs dat de Midden-Limburgers eraan zaten te komen. Hier tussendoor kwam Willem Heijnen namens Wittenhorst nog even in beeld. De sterk keepende doelman Jerrefy Caessens pareerde deze inzet.

Spcl. Susteren was namens Stan Rullenraad 2x dichtbij een doelpunt. De tweede keer was het dus wel raak. Eigenlijk heel eenvoudig mocht hij vrijstaand binnenschieten, 0-1. Deze onnauwkeurigheid kwamen de oranjemannen niet meer te boven. Alleen wist pal voor rust Willem Heijnen de doelman nog te testen met een kopbal.

Na de pauze heel even een lichtpuntje voor de thuisclub. Uit een voorzet van Thom Derks wist Marco Daniëls achterwaarts gevaarlijk in te koppen. Ook dit feest ging niet door. Zonder dat Susteren eigenlijk de wedstrijd controleerde kon Wittenhorst maar heel moeilijk voor gevaar zorgen. Het heilige vuur ontbrak volledig. Naarmate de wedstrijd vorderde ebde ook nog het vertrouwen weg en dat is altijd funest.

In de slotfase verzilverde Kevin Hoffman nog een penalty (0-2) en dit was nog niet alles. Enkele minuten later mocht Wittenhorst een penalty nemen wegens hands. Frank Peeters illustreerde het spel van Wittenhorst en schoot de pingel tegen de paal. Uit deze situatie trok Susteren er snel van door en scoorde zelfs de 0-3. Een typisch moment hoe het kan verlopen als het helemaal niet meezit.

Opmerkelijk is de invalbeurt van Joris Peelen, die verdienstelijk van zijn taak kweet.

Wittenhorst kan zijn zegeningen gaan tellen en zich gaan opmaken voor de zware uitbeurt zondag tegen Deurne.


Wittenhorst:

Witt, Hendriks, Bart Spreeuwenberg, Bart Zanders, Bongers (73. Blenckers), Verlijsdonk, Peeters, Daniëls 96. Peelen, Rob Zanders, Heijnen, Derks.