Facebook

 
 

Voorbeschouwing SC Susteren-Wittenhorst

Voorbeschouwing SC Susteren-Wittenhorst

Beste sportvrienden,

Na wederom een voetballoos weekend, waarin de weergoden roet in het eten gooiden, staat komende zondag de uitwedstrijd in Susteren op het programma. Een leuk weerzien met oud-trainer Jan Lauers. In Horst was de groen-witte formatie een tandje feller en scherper, wat resulteerde in een terechte 0-3 zege voor de uitploeg. 

Als vervolg op de klinkende 0-7 overwinning in Hoensbroek stond donderdagavond de bekerkraker RKSV Minor – Wittenhorst op het programma. De koploper van de competitie moest bedwongen worden om een plekje in de kwartfinale van de districtsbeker te bemachtigen.

Een maand geleden eindigde de onderlinge confrontatie in de competitie in een 0-0 gelijkspel. 

Op Sportpark De Kollenberg ontspon zich een enerverend duel met een goed spelend Wittenhorst. In de eerste helft zorgde Michiel Hanssen met een fantastisch doelpunt na een aanval over enkele schijven voor de terechte voorsprong. Na een tactische aanpassing van de gastheren in de rust, ontstond er meer ruimte op het veld, waardoor het spel in het tweede bedrijf op en neer golfde. 

Topscorer Thom Derks maakte op aangeven van Hanssen de 0-2, waarna Minor rijp was voor de slacht. Onderlinge frustraties kregen de boventoon en Wittenhorst kreeg enkele riante mogelijkheden om de score uit te breiden. Omdat de kansen niet verzilverd werden, bleef de thuisploeg hoop houden op een gelijkspel, met penalty’s tot gevolg. De aansluitingstreffer 3 minuten voor tijd kwam voor hen echter te laat, waarna de Horstenaren het duel professioneel uitspeelden. 

De komende bekerronde staat gepland op donderdag 5 april tegen De Ster, voor een plaats in de halve finale. Deze ploeg uit Steijn draait een goed seizoen in de 2e klasse en gelooft in een verder vervolg van het bekeravontuur. Extra bijkomstigheid is dat de winnaar van dit tweeluik zich kwalificeert voor de landelijke KNVB-beker van het seizoen 2018-2019. Kortom, een unieke gebeurtenis in de historie van de club ligt in het verschiet. 

De focus kan nu weer volledig op de competitie, om in het spoor te blijven van de koplopers. Een misstap zoals in het heenduel tegen Susteren kunnen we ons niet veroorloven. Het is dus zaak om revanche te nemen op deze ploeg en verder te gaan op de ingezette weg tegen Hoensbroek en Minor. 

Mooi om te zien was dat we met een volle bus op een donderdagavond op pad gingen naar het Zuid-Limburgse Nuth. Daarbij reisden nog vele toeschouwers op eigen vervoer en weerhield een volle bus één trouwe supporter van Wittenhorst er niet van om met de fiets de tocht naar Nuth af te leggen. Chapeau!

Ook komende zondag kunnen we deze steun weer goed gebruiken, zodat we 3 belangrijke punten meenemen naar Horst. 

Tot zondag! 

Met sportieve groet,

Willem Heijnen


Selectie:

1 Sjors Witt, 2 Tom Zanders, 3. Bart Spreeuwenberg, 5. Kevin van Asten, 6. Frank Peeters, 7. Rob Zanders, 8. Daan Hendriks, 9. Marco Daniëls, 10. Daan Verlijsdonk, 11. Willem Heijnen, 12. Stevie Hattu, 13. Bart Zanders, 14. Michiel Hanssen, 16. Stan Spee, 17. Denny Bongers, 18. Thom Derks, 19. John Tissen, 20. Lars Blenckers.

Bijeenkomst 12.00 uur de Lange.

Vertrek bus 12.30 uur gemeentehuis.