Facebook

 
 

Voorbeschouwing Wittenhorst-Gemert bekerfinale

Voorbeschouwing Wittenhorst-Gemert bekerfinale

Donderdag 10 mei is een datum om nooit meer te vergeten! Wittenhorst speelt de finale van de districtsbeker in Deurne tegen Hoofdklasser Gemert. De Brabanders staan momenteel op een mooie 5e plek en heeft in het amateurvoetbal een behoorlijke reputatie opgebouwd.

Een voordeel voor hen is dat het vanaf 22 april geen competitiewedstrijd meer heeft gespeeld. Wittenhorst daarentegen speelde de laatste weken steeds op donderdag en zondag. 

Wittenhorst is er klaar voor en ook de achterban, ja zeg maar alle sportliefhebbers in Horst, leven mee. De reis naar Deurne zal daarom in groten getale gemaakt worden. De kleur is ongetwijfeld oranje. 

Hoe kwam Wittenhorst tot de finale?

Wittenhorst-Centrum Boys 2-1

Blerick-Wittenhorst            0-4

Volharding-Wittenhorst      1-6

Wittenhorst-Vianen Vooruit 9-1

RKsv Minor-Wittenhorst      1-2

Wittenhorst*-De Ster          1-1

Bekkerveld-Wittenhorst       1-3

Door het behalen van de finale is Wittenhorst voor het komende jaar gerechtigd om deel te nemen aan de landelijke TOTO-bekercompetitie. 

In het seizoen 1996/97 werd Wittenhorst in de halve finale verslagen door Lindenheuvel middels strafschoppen. Doordat Wittenhorst bij de laatste 4 eindigde mocht het uitkomen in de Amstelcup. In Friesland werd Hoofdklasser Sneek onze tegenstander en pas (alweer) door strafschoppen werd het een lucratieve wedstrijd ontnomen. 

Hoe de uitslag tegen Gemert ook uitpakt, Wittenhorst heeft geschiedenis geschreven. De spelers zullen er alles aan doen om een goed resultaat te behalen. Op de achtergrond hikt natuurlijk ook de positie op de ranglijst. Doordat de koplopers de laatste weken punten morsen komt Wittenhorst aardig dichtbij. Het wordt dus een belangrijke maand mei!

Heel veel succes.

 

De spelersbus vertrekt om 12.45 uur.

De supportersbus vertrekt om 13.00 uur.

Vertrekpunt t.o. Gemeentehuis aan de Jac. Merlostraat.