JO19-1 voorlopig nieuwe koploper

22 april 2024

Tegen middenmoter Nuenen werden afgelopen zaterdag niet alleen de drie punten behaald, ook werd er gewerkt aan het doelsaldo door met 4-0 te winnen.

De tegenstander nam bij aanvang voetballend het initiatief. Maar onze JO19-1 stond goed en er werd vroegtijdig druk gezet. Dit zorgde er voor dat Nuenen niet gevaarlijk kon worden. Ook was een goede concentratie bij iedereen met een zuivere passing als gevolg.  Na 15 minuten kreeg Siem, uit de rebound van een vrije trap van de zijkant,  een mooie schietkans van buiten de zestienmeter. Zijn schot werd op de rand van 5 meter door Kayeal nog van richting veranderd: 1-0!  Deze goal gaf het team ook voetballend vertrouwen. Dit leidde nog tot 2 kansen. Gijs kopte uit een voorzet van Gabor raak, maar de grensrechter van Nuenen zag hierin een buitenspelgoal. De scheids ging hier in mee. Daarna kwam Jovanny nog vrij voor de goal maar zijn linkervoet stond niet op scherp. Driemaal was scheepsrecht: de derde aanval van Wittenhorst was wel raak. Middels goed samenspel werd Gabor aan zijkant vrijgespeeld en hij bediende Kayeal op de zestien meter: 2-0. Nuenen gaf zich echter nog niet gewonnen en via enkele behendige spelers kregen zij ook nog twee goede kansen in de eerste helft. Keeper Jonathan redde echter twee keer knap, waaronder in 1 op 1 situatie.

In de eerste minuten na de rust bleef Nuenen het proberen. Onder andere een goed genomen vrije trap tikte Jonathan mooi over zijn eigen goal. Maar onze JO19-1 straalde vertrouwen en een eenheid uit, dat bij de tegenstander wat minder het geval was. Vanaf minuut 60 werd dit meer en meer duidelijk en enkele kansen volgden met onder andere een bal die van de lijn werd gehaald door Nuenen. Vervolgens beloonde middenvelder Sam zichzelf door na het vroeg druk zetten ook vanaf de 16 meter goed in de benedenhoek binnen te schieten. Met de 3-0 was de wedstrijd dan ook gespeeld. Maar het team ging op zoek naar de 4-0 onder aanjagen van trainer Jerino. Deze 4-0 kwam er tien minuten voor het einde van de wedstrijd. Verdediger Gijs speelde een diepe bal achter de verdediging van Nuenen waarmee Kayeal aan de loop ging en met een mooie sleepbeweging de bal voorbij de keeper schoot.

Deze overwinning betekent een voorlopige eerste plaats. De voornaamste concurrent VOAB kwam afgelopen weekend niet in actie en moet deze wedstrijd nog inhalen. Met nog maar twee wedstrijden te spelen wordt het nu spannend. Op 11 mei de eerstvolgende ‘finale’ tegen subtopper Sarto.