Wittenhorst O19-1 verslaat koploper Dongen

19 maart 2024

Afgelopen zaterdag 16 maart werd na volop strijd, mooie acties en veel goals een mooie overwinning behaald door onze JO19-1

Onze JO19-1 begon gretig aan de wedstrijd op sportpark Ter Horst. De tegenstander kreeg meteen weinig ruimte en bij balbezit zocht ons team - met Gido in de hoofdrol - de aanval op. Na al enkele kansen te hebben gehad was het Gido die doeltreffend was binnen 10 minuten. Maar ook het kwartier erna was Gido  een ware plaaggeest voor Dongen. Met diverse solo's en nog eens twee goals was hij ‘ON FIRE’: 3-0 na 23 minuten! Vervolgens was het de tegenstander die uit een ingestudeerde vrije trap iets terug wist te doen en door een moment van slordig spel aan Wittenhorst-zijde stond zelfs weer de 3-2 op het scorebord. De euforie was hiermee verdwenen en de rust kwam dan ook op een goed moment.

Ondanks de voorsprong met nog maar 1 goal en een gevaarlijke spits bij de tegenstander, herpakten onze spelers zich na de rust. De organisatie stond weer goed, met een compacte en scherpe verdediging. Hierdoor werd weinig weggegeven. De tegenstander had meer balbezit maar onze 19-1 had de betere kansen om weer een veilige marge van twee goals te krijgen. Halverwege de tweede helft zorgde Victor dan eindelijk voor deze marge, door vrij voor de goal binnen te tikken. Bijna iedereen dacht dat wedstrijd hiermee gespeeld was, echter schoot de tegenstander drie minuten voor tijd uit een halve kans van buiten de zestien raak en was de marge weer één. Maar onze jongens maakten meteen na de aftrap duidelijk welk team deze zaterdag de sterkste was: Kayeal verschalkte de keeper van dichtbij uit de rebound, nadat twee anderen deze kans al hadden gemist.

Door deze overwinning staat onze 19-1 op een derde plek en blijft plek één in het vizier. Volgende week de uitwedstrijd tegen Echt.

Scoreverloop

9e minuut:         1-0 Gido
13e minuut:      2-0 Gido
23e minuut:       3-0 Gido
32e minuut:       3-1
38e minuut:       3-2
72e minuut:       4-2 Victor (assist Gido)
87 minuut:        4-3
88e minuut:       5-3 Kayeal