JO19-1 klimt naar plek 2

9 april 2024

Afgelopen zaterdag won onze JO19-1 met 4-0 van directe concurrent Baronie uit Breda.  Daarmee klimt het Wittenhorst-elftal naar de twee plek. De effectiviteit gaf deze keer de doorslag.

Bij aanvang van de eerste helft was het ons team dat voetballend het initiatief nam. Vanuit achteruit werd geduldig opgebouwd en via de zijkanten werd de aanval gezocht.  In de combinatie met Victor speelde Giovanny zich in minuut 20 vrij . Hij schoot van buiten de zestien mooi raak: 1-0. Een paar minuten later het zelfde recept. Giovanny in de combinatie met Gijs en een laag schot van eerstgenoemde was de keeper nu weer te machtig: 2-0.  De tegenstander probeerde vervolgens meer het initiatief te nemen. Ze kwamen één keer vrij voor de goal van Wittenhorst: het schot ging gelukkig voorlangs. Baronie werd sterker, maar het waren onze jongens die vlak voor de rust weer wisten te scoren.  Thijs speelde zich voor de goal vrij in de combinatie met Victor en hij schoot knap binnen: 3-0. Vier kansen, drie keer raak.

Met een 3-0 achterstand moest Baronie iets gaan forceren. Ze namen dan ook voetballend duidelijk het initiatief. Dit leidde tot heel veel balbezit en diverse  aanvalspogingen van Bredase kant, maar voorin had men niet het vizier op scherp staan. Keeper Jonathan hield zich makkelijk staande. Ons team werd een enkele keer gevaarlijk via de counter. Een van deze counters leidde halverwege de tweede helft tot een solo van Thijs, nadat hij was weggestuurd door Victor: een mooie 4-0! De tegenstander probeerde daarna van alles en bij ons team liep iedereen op zijn laatste benen. Maar er werd knap de nul gehouden, zelfs met 10 spelers in de laatste minuten als gevolg van een blessure aan Wittenhorst-zijde.

Onze JO19-1 doet hierdoor nog volop mee voor de eerste plek in de derde divisie. Nog vier wedstrijden te spelen!