Facebook

 
 

Nederlandse vrouwen beginnen EK met winst!

Nederlandse vrouwen beginnen EK met winst!

De Nederlandse vrouwen zijn het EK in eigen land goed begonnen. De nummer 12 van de wereldranglijst won in Stadion Galgenwaard met 1-0 van Noorwegen, dat één plekje hoger staat op de ranglijst.

Het Nederlands elftal, met Dominique Janssen op de bank, begon goed aan het duel. De eerste helft was een helft met kansen over en weer. Nederland had de bovenhand met o.a. goede kansen voor Lieke Martens en Vivianne Miedema. De eindpass was vaak de spelbreker.

In de tweede helft namen de Nederlandse vrouwen nog meer het initiatief; dit betaalde zich uit in enkele goede mogelijkheden. De vrouwen hielden druk op de bal en Noorwegen liep achter de feiten aan. Na ruim een uur voetbal kwam Nederland op voorsprong: na een perfecte voorzet van nieuwbakken FC Barcelona speelster Lieke Martens kopte Shanice van de Sande knap binnen: 1-0.

In het vervolg van de wedstrijd hield Nederland het heft in handen en was het een wonder dat de stand bij 1-0 bleef. Door deze prima start zetten de dames een goede stap richting de kwartfinales. Donderdag 20 juli spelen de dames tegen Denemarken, de nummer 15 van de ranglijst.

RKsv Wittenhorst wenst Dominique en haar teamgenoten van harte gefeliciteerd met de winst!

Voor aanvang van het EK was Hart van Nederland op Sportpark ter Horst om Dominique te interviewen. Via de link kom je bij dit interview uit. 

http://www.kijk.nl/sbs6/hartvannederland/videos/PTPgm0yKaxSY/hart-van-nederland-laat