Facebook

 
 

Voorbeschouwing Minor-Wittenhorst paaszaterdag

Voorbeschouwing Minor-Wittenhorst paaszaterdag

Beste sportvrienden, 

Op paaszaterdag mogen we voor de tweede keer in amper drie weken tijd op bezoek bij hoogvlieger Minor uit Nuth. Deze ontmoeting stond op zondag 6 maart ook al op het programma, maar door een hamstringblessure van scheidsrechter Nelissen duurde deze confrontatie slechts 29 minuten. 

Op sportpark De Kollenberg was Minor destijds de ploeg die het spel dicteerde, maar dankzij een geweldig afstandsschot van Daan Verlijsdonk kwamen we na 17 minuten op een 0-1 voorsprong. Met het ingaan van het halfuur bracht Leroy Dijkstra de gelijke stand op het scorebord, waarna de arbiter van dienst niets anders kon dan een voorlopig einde te maken aan deze wedstrijd. 

Voor beide teams dus geen vrij paasweekend maar een ongebruikelijke ‘inhaalwedstrijd’. Met een aftrap voor de Horstenaren en een 1-1 tussenstand zal scheidsrechter Peeters de wedstrijd om 17.00 uur hervatten, voor een eerste bedrijf van zo’n 16 minuten. Na een even lang durende pauze, wordt de tweede helft vervolgens gespeeld. 

Met de staart van de competitie in zicht zijn de belangen voor beide ploegen groot.

Minor, met topschutters Amin Elalji en Sjoerd Knibbeler in de gelederen, wil ongetwijfeld de 1-2 thuisnederlaag tegen ZSV wegspoelen, waarmee het zich weer volop mengt in de strijd om de 2e plaats en deelname aan de nacompetitie om promotie.  

Voor ons is het zaak de aansluiting met de middenmoot weer te hervinden, om zodoende niet in onnodige problemen te komen. Met wedstrijden tegen directe concurrenten in het verschiet, kunnen punten behaald in het paasweekend wel eens zeer belangrijk worden. Een eenvoudige klus wordt dit niet; het eerdere duel in Horst werd namelijk een prooi voor het beweeglijke Minor: 0-3. Maar in de 61 resterende minuten liggen voor ons voldoende kansen om met een goed resultaat huiswaarts te keren.

 Er wordt aanstaande zaterdag geen entree geheven, omdat dit een inhaalduel betreft. We kunnen jullie steun goed gebruiken, dus tot zaterdag in de bus naar Nuth! 

Met sportieve groet,

Willem Heijnen 


Selectie:    

Tom Aarts, Denny Bongers, Kevin van Asten, Daan Hendriks, Willem Heijnen, Jordi Janssen, Mark van Rens, Joost van Rensch, Bram Rubie, Jeffrey Spee, Bart Spreeuwenberg, Will Spreeuwenberg, John Tissen, Daan Verlijsdonk, Sjors Witt, Bart Zanders, Rob Zanders, Tom Zanders.  

Bijeenkomst: 14.15 uur. 

Vertrek bus 14.45 uur bij de ING-bank.