Facebook

 
 

Wittenhorst JO17-1 wint Bayern Trophy in München!

Wittenhorst JO17-1 wint Bayern Trophy in München!

Wittenhorst O17-1 wint in München de Bayern Trophy!

Goede Vrijdag

Afgelopen Goede Vrijdag is Wittenhorst O17 onder leiding van DJ Chris Herraets vetrokken richting de Bayern Trophy in München. Met de nodige goede muziek liep de rit redelijk voorspoedig, echter een file heeft ons een kleine driekwartier opgehouden. Dat betekende dat we rond 18:00 uur arriveerden in de standplaats van FC Bayern München. Nadat iedereen zich had geïnstalleerd op zijn kamer, zijn we als afsluiting van de dag een kijkje gaan nemen in het centrum van de stad.

Paaszaterdag

RKSV Wittenhorst – KAC Betekom (0-1)

De eerste wedstrijd van de dag. Aangezien deze al vroeg begon, was het ontbijt ook zeer vroeg. Dat het vroeg dag was vandaag, was tijdens de eerste wedstrijd ook te merken. Op een afgelegen veldje in het Duitse Markt Schwaben (lees: een accommodatie met twee verouderde kleedlokalen, palen als cornervlaggen en een veld waar verschillende Alpentoppen op te zien waren) was goed voetbal in combinatie met de fysieke toestand niet goed mogelijk. Onze Belgische tegenstander ging hier als beste mee om, door wat makkelijker de lange bal te hanteren met een diepgaande nummer tien. Dit resulteerde dat de Belgen de beste kansen kregen. Nadat Ravi Arts ons eerst nog fantastisch redde, scoorde de Belgen uiteindelijk via een kopbal uit een vrije trap. Ondanks dat het laatste gedeelte voor de kant van Wittenhorst was (met enkele uitstekende kansen voor Niek en Nick) begonnen we het toernooi met een 0-1 nederlaag.

FCD Transvector – RKSV Wittenhorst (0-2)

Aangezien de poule bestond uit drie teams, was dit onze laatste poulewedstrijd. En aangezien we de eerste wedstrijd hadden verloren, moesten we natuurlijk winnen om uitzicht te houden op de finalerondes later in het toernooi. Deze wedstrijd werd gespeeld op een kunstgrasveld, wat ons spel ten goede kwam. Daarbij moet ook gezegd worden dat onze Italiaanse tegenstander beduidend van mindere kwaliteit was in vergelijking met onze Belgische vrienden. We waren de bovenliggende partij, creëerden kansen en scoorden tien minuten voor tijd de eerste treffer. Nick Driessen kwam vrij voor de keeper en faalde niet. We ging als team op jacht naar de 2-0, aangezien een 2-0 overwinning namelijk betekende dat we naar de kwartfinale gingen. Deze 2-0 kwam er ook, nadat we enkele kansen onbenut hadden gelaten. Sangay Tamang kwam dribbelend vanaf het middenveld richting het strafschopgebied van de tegenstander. Door een fantastische loopactie van Robbin Clabbers kreeg Sangay twee afspeelmogelijkheden. Hij koos voor Mohammad Al Imam alias Henkie en deze maakte de bevrijdende 2-0.

SV Baarn – RKSV Wittenhorst (2-2, 0-3 na strafschoppen)

In de kwartfinale was de tegenstander eentje van Nederlandse bodem. Wat de hele dag al was gebleken, was dat we verdedigend niet helemaal scherp waren. Dat bleek ook in deze wedstrijd, aangezien binnen vier minuten een tussenstand van 2-1 op het scorebord stond. De 1-0 viel na een scrimmage voor de goal. Ravi Arts kon nog twee keer redding brengen, maar de derde schotkans binnen tien seconden was uiteindelijk raak. Direct vanaf de aftrap kon Sam Aerts na een goede voorzet van Joeri Arts direct voor de 2-1 tekenen. SV Baarn dacht, wat Wittenhorst kan, kunnen wij ook nog een keer. Dat betekende dus de 2-1 aangezien hun linksbuiten de bal beheerst in de rechteronderhoek schoot. Lang bleef de stand van 2-1 op het scorebord staan. SV Baarn bood goede weerstand. De mindere kwaliteit die ze hadden compenseerden ze door goede strijd en agressiviteit. Daarbij was de rechtsbuiten van SV Baarn ook een plaag voor onze verdediging. Tot de laatste minuut was er de stand van 2-1. Wij kregen een vrije trap op eigen helft en stuurde iedereen naar voren. Alleen onze doelman Ravi Arts bleef achter om de bal in het strafschopgebied te pompen. De lange bal van Ravi stuitert in het strafschopgebied en zonder dat iemand de bal aanraakt valt de bal in de goal. Ravi scoorde dus de 2-2 en dat bleek ook de eindstand. Strafschoppen volgde: Niek, Nick en (jawel) Ravi scoorde een strafschop. Daarnaast hield Ravi zijn doel schoon tijdens deze strafschoppenserie en zorgde hij er zo voor dat we op zondag ons mochten opmaken voor de halve finale!

1e paasdag

RKSV Wittenhorst – KAC Betekom (1-0)

Vandaag was het tijd voor revanche. Nadat we gelukkig mochten uitslapen (sommige waren daar echt aan toe ????) moesten we in de halve finale aantreden tegen de Belgen van KAC Betekom. Hier hadden we in de eerste poulewedstrijd van verloren. De revanche kwam er. Gelukkig was deze wedstrijd op het kunstgrasveld ingepland, waardoor we een technisch overwicht hadden. Na een goede actie van Mohammad bracht deze Niek van der Sterren in stelling. Niek kwam een beetje rechts van het strafschopgebied uit en was niet zelfzuchtig. Hij legde de bal voor de goal op de goed meegelopen Mohammad wat resulteerde in de 1-0. In tegenstelling tot de eerste wedstrijddag hadden wij de gehele zondag defensief de zaken beter op orde. We gaven minder kansen weg en KAC Betekom kwam tijdens de halve finale niet verder dan een afstandsschot wat uiteindelijk net naast ging. De enige goal in de halve finale betekende dus een finale plaats.

ASD Sesto 2012 – RKSV Wittenhorst (0-0, 3-4 na strafschoppen)

In de finale speelden we tegen een Italiaanse ploeg. Een typische Italiaanse ploeg met veel temperament. Ze hadden de halve finales bereikt na strafschoppen waarbij de spanningen en het temperament hoog opliepen. We hadden afgesproken dat we ons hiervoor moesten wapenen en niet mee moesten gaan in hun spelletje. Uiteindelijk was het een finale waar veel strijd in zat, veel duels en een aantal spaarzame kansen van onze kant uit. Niek kreeg de beste kans een minuut voor het einde. Zijn kopbal ging aan de Italiaanse doelman voorbij, echter ook aan de paal en de bal ging dus voorlangs. Eindstand was dus de beginstand. Strafschoppen waren het verdikt van de Bayern Trophy. Nadat de Italianen gescoord hadden, maakte Nick Driessen de stand gelijk. De spits van de Italianen schoot vervolgens de twee strafschop richting München en Chris Herraets zorgde vervolgens voor de voorsprong voor Wittenhorst. Vervolgens scoorden beide ploegen strafschop nummer drie waardoor de stand op 2-3 kwam. Sangey Tamang schoot feilloos nummer vier binnen voor de Horsternaren, waardoor de druk op de tegenstander werd opgevoerd. Want missen was immers de overwinning voor de Nederlanders. En missen deed de speler van Sesto, of beter gezegd: Ravi pakte de half hoog in de hoek  geschoten strafschop en zorgde dus voor de toernooiwinst!

2e paasdag

Nadat de toernooiwinst goed gevierd was, stond er op maandagmorgen voor de terugreis nog een toetje op het programma. Een bezoek aan het museum en de tempel van FC Bayern München. Met de tempel als afsluiting van een mooi weekend in München, zijn we ’s avonds weer veilig en moe gearriveerd in Horst.