Wittenhorst

Zoeken | Contact

26 augustus: Dirk Marcellis U10 Tournament

26 augustus: Dirk Marcellis U10 Tournament

30 juli 2023

Op zaterdag 26 augustus wordt bij RKsv Wittenhorst een nieuwe editie georganiseerd van het Dirk Marcellis U10 Tournament. 12 teams, waaronder 1 regioteam uit Horst aan de Maas, strijden die dag om de felbegeerde titel. Jonge talenten van voetbalclubs uit Nederland, Duitsland, België en Engeland reizen het laatste weekend van augustus af naar Sportpark Ter Horst. Titelverdediger Bayer 04 Leverkussen is ook van de partij.

De organisatie heeft wederom een sterk deelnemersveld weten samen te stellen. Het toernooi, dat in 2021 vernoemd werd naar de voormalig profvoetballer uit Horst, wordt voor de derde maal georganiseerd. Voor 2021 werd het toernooi nog het ‘miniorentoernooi’ genoemd. Inmiddels is Dirk Marcellis ambassadeur van het toernooi namens Wittenhorst. 

Winnaar editie 2022

Vorig jaar lukte het Bayer 04 Leverkussen om beslag te leggen op de beker. In een spannende Duitse finale wist het team met Borussia Mönchengladbach af te rekenen door met 2-1 te winnen. De kans op een herhaling van die finale bestaat, aangezien Borussia Mönchengladbach wederom deelneemt. Maar er zijn meer talenten in de leeftijd tot 10 jaar die een gooi doen naar de trofee: Feyenoord, Club Brugge, PSV, KAA Gent, KRC Genk, Borussia Dortmund, Royal Antwerp F.C., Vitesse, Fortuna Düsseldorf en team Horst aan de Maas.  

Lokale talenten

Inmiddels is ook team Horst aan de Maas compleet. Het team, bestaande uit talenten afkomstig van de amateurvoetbalverenigingen uit de gemeente, is momenteel in voorbereiding op het toernooi. In de voorbije weken is via de Facebookpagina van het Dirk Marcellis U10 Tournament bekendgemaakt welke spelers uit Horst aan de Maas de strijd aan gaan met hun leeftijdsgenoten op 26 augustus.

Oefenwedstrijd tegen Chinese talenten

Onderdeel van de voorbereiding is een oefenwedstrijd van Team Horst aan de Maas tegen een afvaardiging van het Chinese FC Greenfield Shenzhen. Op woensdag 2 augustus (aanvang 18.45 uur) spelen zij een oefenwedstrijd op Sportpark Ter Horst. Daarnaast oefenen ook JO10 en JO12 teams van Wittenhorst tegen hun Chinese leeftijdgenoten die tijdelijk in Nederland verblijven. Benieuwd naar wat Team HadM in haar mars heeft? Kom woensdagavond een kijkje nemen bij de oefenwedstrijden. De kantine is geopend. 

FC Greenfield Shenzhen