Wittenhorst

Zoeken | Contact

Drank- en Horecawet 1-1-2014

28 december 2013

Nieuwe Drank- en Horecawet en aanpassing lokale regelgeving.

Per 1 januari 2013 is de nieuwe Drank- en Horecawet van kracht geworden. Daarnaast wordt per 1 januari 2014 de verhoging van de leeftijdsgrens een feit. Jongeren onder de achttien mogen dan geen alcoholische dranken meer gebruiken of in hun bezit hebben. In november van dit jaar heeft de gemeente invulling gegeven aan de nieuwe wet door een aantal nieuwe regels vast te stellen. Hierdoor is ook Wittenhorst gebonden aan onder andere voorgeschreven openingstijden voor de kantine.

De verantwoordelijkheid op het toezicht en het handhaven van deze wettelijke regels ligt voortaan in handen van de gemeente Horst aan de Maas. De consequenties van de nieuwe regelgeving voor Wittenhorst en het naleven hiervan zijn onlangs in het bestuur besproken. Tevens zijn alle kantinemedewerkers ingelicht over de ingevoerde wijzigingen en hoe hier naar te handelen. Dit kan er onder meer toe leiden dat om legitimatie wordt gevraagd bij het verstrekken van alcoholische dranken.

 bijeenkomst_kantinepersoneel.jpg

Het niet naleven van de regels kan leiden tot een flinke geldboete voor het individu (de jongeren 1.000 euro), daarnaast kan het bij herhaling niet naleven van de regels vergaande consequenties hebben voor de vereniging. Om misverstanden te voorkomen zullen de nieuwe openingstijden en het feit dat onder de 18 jaar geen alcoholische dranken wordt verstrekt duidelijk in de kantine kenbaar worden gemaakt.

Het bestuur van Wittenhorst vraagt iedereen om haar medewerking, het is van cruciaal belang dat Wittenhorst zich houdt aan de wettelijke regels. Daarom doen we een beroep op iedereen om ons hierin te helpen. Het is niet alleen een taak voor de kantinemedewerkers maar voor ons allen.

Alvast dank voor de medewerking!

Namens het hoofdbestuur

Ton Hagens