Eerste nederlaag voor JO19-1

31 oktober 2023

Door de winst vorige week zaterdag op Grol uit Groenlo, begon Wittenhorst JO19-1 als medekoploper in de 3de divisie aan speelronde 5. Een uitwedstrijd naar het verre Haaksbergen (onder Enschede) tegen HSC-Buurse stond deze keer op het programma. Goed en wel onderweg, moest trainer Jerino rechtsomkeer maken naar wat later bleek ‘mooie familie omstandigheden’.

De rit van bijna 2 uur leek toch wel de nodige uitwerking te hebben op onze 19-1, want het team speelde eerste helft slap en slordig. Doordat de tegenstander het ook niet heel veel beter deed, leverde dit een saaie en vaak futloze eerste helft op.  Het enige hoogtepunt was de 1 op 1 kans van spits Thijs, maar de bal belandde helaas net naast de goal. Ondanks de goede voornemens voor de 2e helft, kwam ons team nog steeds niet in zijn goede doen van de laatste weken en was de tegenstander wat feller. Het zat ook niet mee want door een ongelukkige eigen goal van Koen uit een corner van de tegenstander kwam onze 19-1 op achterstand (60ste minuut). Deze tegengoal leidde vervolgens echter niet tot een Wittenhorst tegenoffensief. Dit werd nog lastiger toen spits Thijs een tweede gele kaart kreeg en vroegtijdig kon vertrekken. Een volgende kans van Buurse was de nekslag voor onze 19-1. Op het eerste schot kon Giel nog redding brengen, maar in het vervolg daarop was hij kansloos en stond de 2-0 op het scorebord. Hiermee was het over en uit en de eerste nederlaag van deze competitie een feit voor Wittenhorst.

Volgende week een mooie kans op (eer)herstel, want dan komt koploper SDO op bezoek in Horst.

Ondanks een collectieve off day op het veld, was er toch nog mooi nieuws te melden naast het veld.  Trainer Jerino werd gedurende de wedstrijd opnieuw vader! En hiermee werd assistent Jurgen, (tevens schoonvader van Jerino) trotse opa. Twee keer feest en de felicitaties!