Wittenhorst

Zoeken | Contact

Fietsverlichting aan!

Fietsverlichting aan!

31 oktober 2023

De donkere maanden zijn weer aangebroken. Belangrijk dus dat je je goed laat zien (na de trainingen)! Zeker op de fiets. Maak daarom je fietsverlichting in orde en vergeet niet je lampjes aan te zetten. Ook felle of lichtgekleurde kleding helpt om onderweg goed zichtbaar te zijn. 

Hoe val jij op in het verkeer?

  • Zet je fietslicht aan - Meedoen is makkelijk! Een handig hulpmiddel is de straatverlichting. Staat deze aan? Dan is het tijd je fietsverlichting aan te zetten. Ook bij regen of mist is verlichting verplicht.
  • Check je fiets - Is jouw fietsverlichting en -reflectie in orde? Je controleert het gemakkelijk met de VVN Fietscheck. Is je verlichting kapot? Repareer het zelf of breng je fiets naar de fietsenmaker, zodat je weer veilig onderweg kunt.
  • Val op met je kleding - Bij regen, schemering en in het donker valt felle​ of lichtgekleurde kleding het beste op. Reflecterende strips helpen ook om beter op te vallen.

Veel (jonge) kinderen zetten de eerste stappen om alleen naar huis te fietsen vanuit de club. Laat ze dit bericht lezen zodat ze het licht altijd aan zetten, een gewaarschuwd mens telt voor twee.