Wittenhorst

Zoeken | Contact

Keepers Xperience in Horst geslaagd!

18 oktober 2013

Ruim 50 enthousiaste jeugdkeepers, waarvan de meesten afkomstig uit Noord- en Midden Limburg, genoten met volle teugen van het programma op de kunstgrasvelden van Sportpark ter Horst. Ook de vele ouders hebben een leuke middag beleefd samen met hun kind(eren).

In circuitvorm werden 5 trainingsvormen doorlopen. Een ruime variatie aan essentiële keepersvaardigheden werd getraind zoals:

-          een technische 1 tegen 1 oefening,

-          een coördinatie/sprongkracht oefening en vangen met de tjoek,

-          zweven/duiken met het elastiek,

-          tactiekoefening met vallen en de hoek verkleinen

-          een spelvorm met gericht trappen en werpen,

De verschillende oefeningen werden zodanig vorm gegeven dat deze voor iedere  deelnemer een uitdaging vormde op zijn/haar eigen niveau. Waar de één uitblonk in vangen, vormde een coördinatievorm weer een nieuwe uitdaging.. 

De keeperstrainers van RKsv Wittenhorst, Sjors Witt, Wieny Steegs en Maurice Bouten kregen ondersteuning van Eric van Rens (Deurne), Sjors Lintjens (MVC'19), Stan Caris (SVB jeugd) en Ruben Paardekooper (sv Lottum jeugd) waardoor een enthousiast trainersteam de middag in goede banen leidde. Gezien de sportieve resultaten van deze Keepers Xperience zal er zeker een vervolg komen op deze succesvolle aanpak.

RKsv Wittenhorst bedankt de trainers voor hun inzet.