Wittenhorst A1 degradeert naar de Hoofdklasse!

1 juni 2014

Wittenhorst A1 heeft zichzelf zaterdagmiddag behoorlijk tekort gedaan in de beslissende wedstrijd voor plaatsing naar de finale. Na de heenwedstrijd met 2-1 gewonnen te hebben verloor men thuis uiteindelijk terecht van het sterkere VOAB; 1-4. De Goirlenaren waren geenzins van plan om zich bij voorbaat al gewonnen te geven, dat werd direct duidelijk. Behoudens het eerste kwartier waarin de A1 twee uitstekende kansen kreeg om op voorsprong te komen was het VOAB dat de wedstrijd dicteerde. Ze wonnen de meeste duels, vaak de 2e bal en waren uiterst koelbloedig in het verzilveren van de kansen. De A1 had veel moeite met de speelwijze van VOAB waardoor de achterhoede vaak oog in oog kwam te staan met diepgaande middenvelders. Bij rust stond het dus 0-2. In de tweede helft hoopten de vele toeschouwers dat er een agressiever A1 op het veld zou verschijnen. De wil was er misschien wel maar een slimmer VOAB deed er alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen. Daarnaast kon de A1 geen echt uitgespeelde kansen meer creeren omdat men ofwel te gehaast of te onnauwkeurig was in de afwerking. VOAB daarentegen profiteerde uitstekend van de ruimte die men kreeg en uit één van hun tegenaanvallen werd het zelfs 0-3. De wedstrijd leek gelopen totdat VOAB met 10 man kwam te spelen door een rode kaart. Toen de A1 door een mooi afstandschot de 1-3 scoorde kreeg men weer hoop op een verlenging. Men verzuimde echter om door te drukken en de tegenstander nog meer onder druk te zetten. Helaas werd de hoop snel weer ontnomen toen een dieptepass van VOAB niet goed werd beoordeeld en de spits van VOAB eenvoudig kon scoren; 1-4. De wedstrijd was daarmee gespeeld. A1 speelt komend seizoen weer Hoofdklasse