Wittenhorst

Zoeken | Contact

Wittenhorst beslist bekerwedstrijd binnen 10 minuten

20 augustus 2016

De eerste officiële wedstrijd zit er op. Na een aantal goede oefenwedstrijden stond de bekerwedstrijd tegen Rood Wit uit Groesbeek op het programma. Deze ploeg moest het afgelopen seizoen toestaan dat via de nacompetitie werd gedegradeerd naar de tweede klasse. 

Vanaf de aftrap was het Wittenhorst dat het gebeuren bepaalde. In de 4e min. was Denny Bongers zijn naaste belager te snel af en had een schitterende voorzet in petto. Rob Zanders rondde fraai af, 1-0. Rood Wit was nog niet van de schrik bekomen toen nummer twee in het doel verdween. Nu kon Denny Bongers zijn solo beklinken met een treffer, 2-0. 

De supporters gingen er eens goed voor zitten. Maar de koek was nog niet op. In de 9e min. werd op de rand van de 16 Willem Heijnen aangetikt. De penalty werd feilloos ingeschoten door Bram Rubie, 3-0. 

Wittenhorst nam wat gas terug, het werd wat onnauwkeuriger. Een opgelegde kans werd door Rob gemist. Pas rond het halfuur kwamen de bezoekers voor het eerst voor doelman Sjors Witt. Hij redde bekwaam. Voor de pauze kwam nog de vierde treffer voor de thuisclub op het scorebord. Deze kwam op naam van Willem Heijnen die de achterhoede te vlug af was en na een solo schoot hij tenslotte de bal fraai in de linkerbovenhoek, 4-0.

Na de pauze een geheel andere wedstrijd. Wittenhorst viel ver terug, het geloofde het wel. Rood Wit kon door deze situatie de eretreffer aan laten tekenen. Een fraaie treffer overigens. Een vervelend kwartier waarin Wittenhorst enkele goede mogelijkheden onbenut liet. Een penalty werd bovendien gemist. De score had met een beetje goede wil 8-1 kunnen zijn. Het laatste kwartier verliep het wat beter. Het bleef tenslotte bij deze bekerwinst van 4-1. 

Komende dinsdag om 20.00 uur wacht Geusselt Sport op sportpark Ter Horst.

Wittenhorst:

Sjors Witt, Tom Zanders, Bart Spreeuwenberg, Will Spreeuwenberg, Kevin van Asten, Frank Peeters (70. Nicky Zanders), Daan Hendriks (82. Ruud Janssen), Denny Bongers, Rob Zanders, Willem Heijnen, Bram Rubie (58. Joost van Rensch).k

 

Uitslag Geusselt Sport-Blerick 3-1