Wittenhorst kan niet profiteren

27 mei 2018

Het zit erop! Wittenhorst is blij dat het lange, maar succesvolle seizoen voorbij is. In Nuth speelden de oranjemannen voor de laatste prijs. Er stond theoretisch nog een periodekampioenschap op het spel. De grootste concurrent Chevremont had de beste papieren. Maar ook in deze laatste ronde waren de verrassingen niet van de lucht. Hierover straks meer.

Wittenhorst begon in Zuid-Limburg vrij goed, het creëerde enkele goede kansen. Het zag er toen naar uit dat Wittenhorst zou gaan scoren. Vooral de mogelijkheden die Rob Zanders kon uitspelen waren bijna succesvol. Echter in de 21e min. moest Rob jammerlijk het veld verlaten wegens een blessure.

Vanaf dit moment nam Minor het heft in handen en kon enkele minuten later zelfs de 1-0 op het scorebord brengen. Wittenhorst kon maar moeilijk terugkomen. Pas in de laatste minuten van de eerste helft was de kans aanwezig om de gelijkmaker te scoren. Het lukte ook niet toen Marco Daniels een lange aanval bijna wist te verzilveren.

Na de pauze werd de stand al snel door Minor op 2-0 gebracht. Eigenlijk uit het niets keek  Wittenhorst tegen deze achterstand aan. Invaller Bram Rubie kwam in het veld en had enkele keren een aandeel in een goede aanval. In de slotfase profiteerde Danny Bongers van een mooie steekbal en dit betekende de 2-1. Met alle macht werd er gestreden voor de gelijkmaker. Het was al duidelijk dat de voorwaartsen van Wittenhorst deze middag moeilijk konden scoren. De gelijkmaker had in deze fase al lang moeten vallen. Maar zoals het vaak gaat profiteert de tegenstander en ook nu was dit het geval. Uit een snelle counter was het achterin bij de Horstenaren open huis, 3-1.

Hiermee was het gedaan. Een moegestreden Wittenhorst kon het gewenste gelijkspel niet bewerkstelligen. Chevremont kon het op eigen kracht niet afmaken en verloor van Deurne. Dit betekent dat toch Chevremont met de laatste periodetitel aan de haal gaat. Wittenhorst moest afhaken, maar gezien de vele blessures en pijntjes maar goed zo.