Bekerwinst Wittenhorst 1 in en tegen Deurne

20 oktober 2023

Wittenhorst heeft de 3e bekerronde bereikt na een 1-2 zege in Deurne

De oranjehemden startten met snelle aanvallen op het Deurnese doel en dit leidde in de beginfase tot een tweetal serieuze kansen. Deurne gaf zich echter niet zomaar gewonnen en probeerde met lange ballen achter de Horster defensie succes te boeken. Roel van Rens hield Wittenhorst in de 11e minuut op de been met een goede redding. Ook Wittenhorst bleef dreigend: een goede inzet in minuut 24 van Giel Beurskens werd gestopt en de rebound door Koen Jenniskens ook.

Wervelende vijf minuten

Tussen minuut 35 en 40 gebeurde er veel: allereerst was daar een serieuze blessure aan Deurnese zijde waardoor het spel een aantal minuten stil lag. Daarna brandde de wedstrijd weer in volle hevigheid los. Jeroen Verkennis werd even losgelaten en daar wist hij wel raad mee: 0-1. In de 38e minuut leidde slordig balverlies op het middenveld bij Wittenhorst ertoe dat Stefan van de Werf gelanceerd kon worden en de gelijkmaker kon maken: 1-1. Weer 2 minuten later, we schrijven minuut 40, zette Jeroen Verkennis de Deurne doelman eenvoudig op het verkeerde been en kon de bal simpel in de rechterhoek plaatsen: 1-2.

De rust werd gehaald met nog voor beide ploegen een grote kans:  Een aanvaller van Deurne kogelde de bal hard naast en Giel Beurskens stiftte de bal over de keeper maar deze werd op het laatste moment nog van de lijn gehaald.

Vechtvoetbal van Deurnese zijde

De tweede helft was 6 minuten onderweg en Ruben Peulen kreeg een dot van een schietkans, hij schoot over. Gaandeweg de 2e helft werd de strijd forser en gooide Deurne met stevige fysieke kracht de beuk erin. Dit leidde uiteindelijk tot een royaal aantal overtredingen en 4 gele kaarten aan de kant van Deurne. Roel van Rens wist een afstandsschot nog tot corner te promoveren en rond minuut 75 werd een Horster doelpunt afgekeurd.

Wittenhorst verzuimt de marge te vergroten

Wittenhorst bleef de strijd beheersen met soms frivole aanvallen, maar was zeker niet effectief in de afronding: Willem Heijnen schoot een nauwelijks te missen kans naast het doel. Luc van Kuijck knalde op de lat, Jeroen Verkennis schoot net voorlangs en wederom een schot van Luc van Kuijck raakte ongelukkigerwijs de paal.  Hierdoor bleef het billenknijpen tot het einde, maar de defensie hield stand en Wittenhorst bereikte hiermee de 3e bekerronde. Gefeliciteerd!

Wittenhorst: Roel van Rens, Tom Driessen, Dion van Horne, Jeffrey Rijkers, Willem Heijnen (84. Bono Wijnhoven) Jeroen Verkennis, Giel Beurskens, Koen Jenniskens (65. Joost van Rensch), Mats van Biljouw (75. Daan Verlijsdonk), Luc van Kuijck, Ruben Peulen