JO19-1 wint van Juliana '31

19 oktober 2023

Afgelopen dinsdagavond speelde Wittenhorst JO19-1, uitkomend in de 3e divisie, in Malden een inhaalwedstrijd tegen Juliana. In de voorbereiding op dit seizoen werd de ploeg van trainer Jerino  Lekatompessy nog van het kastje naar de muur gespeeld door Juliana (1-6 verlies) dus het team was gewaarschuwd!

De eerste 10 minuten begon Wittenhorst fel, maar nadat de tegenstander de eerste kans kreeg werd het spel van onze 19-1 slordiger. Dit resulteerde dan ook in weinig kansen, Juliana had daarentegen wel wat meer wat kansjes maar keeper Jonathan hield makkelijk zijn doel schoon. De ruimtes voor lagen op de flanken maar dit werd door Wittenhorst te weinig benut.

Beide teams begonnen aftastend aan de 2e helft, waarbij de tegenstander wel duidelijk de fysieke overhand had. Ons team moest het daarom meer van het voetballend vermogen gaan hebben. In minuut 60 kreeg Wittenhorst een penalty, nadat spits Kayeal in de zestien onderuit werd gehaald. Aanvoerder Gijs hield vervolgens het hoofd koel en zette de 0-1 op het scorebord! Deze goal gaf ons team vertrouwen en er werd beter gevoetbald. Aangezien Juliana nu ook echt moest gaan komen, lagen er meer ruimtes op het veld. Dit resulteerde in meer grotere kansen voor Wittenhorst. En doordat ons team compact en gefocust speelde, werd achterin nog maar weinig weggegeven. In de 88ste minuut ging de wedstrijd dan definitief op slot: een scherpe vrijetrap van Gido werd door Siemen bij de eerste paal goed binnengekopt: 3 mooie punten mee naar Horst!

Met nu 2 overwinningen en een gelijkspel is onze 19-1 prima gestart in de competitie. Aankomende zaterdag wederom een inhaalwedstrijd en dan thuis tegen Grol uit Groenlo. Bij winst kan het team  mede koploper worden, dus meer dan voldoende motivatie om de punten in Horst te gaan houden!