Wittenhorst

Zoeken | Contact

Finalisten scoren op NK Shootout 2023

Finalisten scoren op NK Shootout 2023

26 juni 2023

Het NK Shoot Out 2023, een spectaculair evenement dat de traditionele penalty overstijgt, kwam afgelopen zondag in het Excelsior stadion in Rotterdam tot een hoogtepunt. Meer dan 200 jonge voetbaltalenten van JO8 tot en met JO12 kwamen samen om de titel Nederlands Kampioen Shootout. Bij deze intense competitie draaide het niet alleen om kracht, maar ook om slimheid, techniek en wendbaarheid om in slechts 10 seconden te scoren in een 1-tegen-1 duel met de keeper. Noah van JO8, Milan van JO9, Cas van JO10, Sam van JO11 en Tijn van JO12 gingen de uitdaging aan om Nederlands Kampioen Shootout te worden. Afgelopen zondag was het  30 graden en door het spelen op kunstgras nóg een paar graden warmer. Dat beloofde dus een hele beproeving te worden.

NK Shootout 2023 opzet

Alle finalisten kwamen uit alle uithoeken van Nederland bij elkaar. Wittenhorst was met 5 jeugdspelers ook van de partij. De jonge voetballers toonden hun doelpunteninstinct in drie intense rondes van elk 10 minuten. Na elke ronde wisselden de groepen van keepers, waardoor ze steeds weer andere trucs en hoogstandjes moesten uithalen om te blijven scoren. De finale werd gespeeld door de topscoorders van elke groep. Uiteindelijk stonden zes getalenteerde finalisten in de schijnwerpers en kregen de kans om zich te meten in de spannende finale, waarin elke deelnemer twee pogingen had om te scoren. De winnaar mag zich dan een jaar lang Nederlands Kampioen Shootout noemen.

In bovenstaande video krijg je een indruk van het NK Shootout, zelfs een topgoal van Milan (JO9) op 0:35. 💪

Alle Wittenhorst-finalisten hebben gestreden voor wat ze waard waren. Milan wist bij JO9 door te dringen tot de beste 6 en had zelfs de meeste doelpunten van alle JO9-finalisten gemaakt. In de grote finale werd hij uiteindelijk samen met 5 anderen tweede in het Nederlands Kampioenschap Shoot Out 2023. De winnaar schoot er toch een meer in. Maar nog steeds knap. Proficiat Noah, Milan, Cas, Sam en Tijn!

We zijn trots op alle finalisten en kijken vol vertrouwen uit naar de toekomstige successen van onze getalenteerde spelers. Volgend seizoen wacht er weer een nieuwe kans voor de jeugdspelers van Wittenhorst om te schitteren in de Shoot Out-competitie.