Gedreven Wittenhorst 1 klopt Deurne

21 oktober 2018

Wittenhorst wist na het echec tegen EHC wat haar te doen stond tegen Deurne. Van de meet af aan werd er veel strijd geleverd en liet het Deurne niet in haar spel komen. Ondanks een heel licht eerste overwicht van Deurne was het Wittenhorst wat de ruimtes creëerde en dit al snel  wist uit te buiten.   Michiel Hanssen wist na een tiental minuten de bal trefzeker achter de Deurne goalie te plaatsen na uitstekend doorzetten van Rob Zanders: 1-0.

Deurne toog ten aanval,  maar Wittenhorst bleef de gevaarlijkste ploeg en had haar zaakjes tactisch goed op orde. De thuisploeg kon echter  gedurende de eerste twintig minuten nog niet effectief genoeg om  gaan met de ontstane kansen. De voorwaartsen misten een aantal veelbelovende ballen om een vroegtijdige beslissing te forceren.

Na 40 minuten was de thuisploeg dan toch succesvol:  Michiel Hanssen volleyde ditmaal de bal haarfijn over de Deurne doelman na  een perfect teruggelegde pass van Rob Zanders: 2-0. Hiermee kon de fel opererende thuisploeg met een gerust hart de thee opzoeken.
Ook na rust bleef Wittenhorst de toon zetten, ondanks een Deurne wat optisch iets meer balbezit had. Het vroeg druk zettende Wittenhorst dwong de gasten tot onnauwkeurigheden en de thuisploeg creëerde opnieuw een aantal goede kansen.  Daan Verlijsdonk,  Giel Beurskens,  Rob Zanders en Joost van Rensch  misten echter steeds net de finesse om  een beslissende stand te kunnen forceren.

Na een dikke 80 minuten leek Deurne terug te kunnen komen in de wedstrijd:  een afgeslagen bal werd door Arne van Geffen op zijn slof genomen en liet  Sjors Witt kansloos: 2-1.  Even leek Wittenhorst te wankelen, maar Marco Daniëls zorgde snel  voor nieuwe feestvreugde in het Horster kamp. Zijn harde en strakke schot vanaf een meter of 20 verdween luttele minuten later  pardoes achter de Deurne doelman, de beslissing was een feit: 3-1.

In de laatste minuut zorgde Rob Zanders voor de apotheose: hij snelde alleen op de Deurne doelman af en deze legde Rob neer. Dit betekende strafschop en rood.  Rob  verzilverde dit buitenkansje zelf: 4-1.  Een fraaie overwinning van een, deze middag,  collectief sterk opererend en strijdbaar Wittenhorst, wat zich hierdoor stevig in de goede middenmoot vestigde.

Doelpunten: 10 Michiel Hanssen 1-0; 40 Michiel Hanssen 2-0; 82: Arne van Geffen 2-1; 85 Marco Daniels 3-1; 90 Rob Zanders 4-1

Wittenhorst: Sjors Witt, Bart Spreeuwenberg, Wil Spreeuwenberg, Rob Zanders, Joost van Rensch (82 Willem Heijnen), Marco Daniëls, Daan Verlijsdonk, Stevie Hattu, Bart Zanders, Michiel Hanssen ( 75 Giel Beurskens), Joep Beurskens (80 Tom Zanders)