Wittenhorst

Zoeken | Contact

Onvergetelijke dag voor Wittenhorst G-elftal tijdens Coaches on Tour

Onvergetelijke dag voor Wittenhorst G-elftal tijdens Coaches on Tour

20 september 2024

Op 11 september deed ons Wittenhorst G-elftal mee aan het jaarlijkse Coaches on Tour toernooi bij ZSV Zeilberg in Deurne. ZSV was een van de 6 locaties waar Coaches On Tour toernooi gehouden werd. Ons team werd zelf begeleid door de enthousiaste technische staf van N.E.C. Nijmegen: Rogier Meijer, Muslu Nalbantoglu, Stefan Maletic en Robin Huntjens. Ze mochten zich meten met teams geholpen door de technische staf van andere profclubs zoals Roda JC, MVV, Fortuna Sittard, VVV-Venlo, PSV en Helmond Sport.

Tijdens dit bijzondere toernooi, dat sinds 1983 gehouden wordt, draait het om spelers met een beperking. Teams worden gecoacht door toptrainers uit het betaald voetbal. Ook dit jaar waren coaches uit zowel de Eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie aanwezig, samen met voor het eerst coaches uit de Azerion Vrouwen Eredivisie. Coaches van 34 betaald voetbalorganisaties en twee nationale teams gaven alles om hun teams te begeleiden. In de loop der jaren is het initiatief uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse voetbalwereld.

"De coaches hebben ons team een onvergetelijke ervaring rijker gemaakt, de glimlach op de gezichten is waar we het allemaal voor doen. Hopelijk mogen ze volgend jaar weer meedoen aan deze superervaring!", aldus Mieke, een van de leiders van het G-team. Gehuld in het rood-groen wisten de heren en dames een spannende 1-0 overwinning te pakken op het PSV-team van Peter Bosz. Niet alleen wonnen ze ook de penaltycup, maar de coaches wisten alle spelers al snel bij naam en creëerden een geweldige sfeer. Het N.E.C.-shirt dat ze mochten houden werd bij de eerste training al direct met trots gedragen. Dikke high five heren en dames! Goed gedaan.

De reacties van onze spelers zeggen alles:

Diana: “Het was superleuk en goed georganiseerd!”

Dave: “De trainers vertelden heel leuk.”

Robert: “Het was geweldig geregeld, de coaches waren nóg enthousiaster dan wij!”

Freek: “Ik vond het heel leuk.”

Jeffrey: “Hele leuke coaches, ik vond het top.”

Stephan: “Fantastisch! Goede en leuke coaches.”

Niek: "Ik vond het heel erg leuk."

 

Wil je nagenieten met enkele video's:

Ons G-team schittert in verschillende video's, uiteraard is die van N.E.C. extra leuk om te kijken om ons G-team te zien spelen, maar vooral om ze te zien genieten.

Reportage van ESPN: 🏆 Coaches on tour: G-voetbaltoernooi met o.a. Peter Bosz & Rogier Meijer ⚽️
Bekijk video: https://www.youtube.com/watch?v=kUK5dCQTAAA&ab_channel=ESPNNL

Reportage van ZSV: Recap Coaches on Tour bij ZSV!
Video: https://www.facebook.com/watch/?v=1172761397138893

Repoartage van NEC: Technische staf N.E.C. zorgt voor blije gezichten bij Coaches On Tour
Video: https://www.nec-nijmegen.nl/n.e.c.-tv.htm