Tiende overwinning op rij Wittenhorst JO19-1

30 maart 2019

We kennen allemaal de leus "tien, tien tien, tien". Normaliter wordt deze gebruikt bij het aantal doelpunten, maar vandaag galmde het langs de kant in Heeze. Wittenhorst JO19-1 won vandaag in het hol van de leeuw met 1-2 op bezoek bij de hekkensluiter en boekte haar tiende (!) overwinning op een rij in de Vierde Divisie. Na ruim een kwartier kwamen de oranjehemden op voorsprong door een benutte strafschop van verdediger Ruben van Helvoort. De thuisploeg, die vorige week nog verraste door Best Vooruit te verslaan, kwam tien minuten voor tijd op gelijke hoogte. De ploeg van trainer Richard Kleuskens liet zich niet van de wijs brengen en zag invaller Koen Saris de verlossende treffer maken. Omdat vandaag nog wedstrijden werden ingehaald van eerdere perioden, is het nu ook officieel dat zowel de eerste als de tweede periode een prooi is geworden voor de Horstenaren. Het vlaggenschip van de jeugdopleiding staat inmiddels zeven punten los op naaste belager Dommelen, dat 11 mei naar Sportpark Ter Horst komt. Dit zou zomaar de kampioenswedstrijd kunnen worden!

Op weg naar de topper tegen Unitas '59 van volgende week, heeft Wittenhorst JO15-1 dure punten laten liggen op bezoek bij laagvlieger sv Budel: 1-1. Trainer Ken Peeters reageerde teleurgesteld: "We speelden niet onze beste wedstrijd, maar we gaven ook weinig kansen weg. Budel heeft er slechts twee gehad over de hele wedstrijd. Vijf minuten voor tijd scoorde Sjeffrie Swinkels de 1-2, maar de grensrechter vlagde onterecht voor buitenspel. Het gebeurde op één lijn, recht voor onze dug-out. Zuur dat ons op deze manier de drie punten wordt ontnomen." Hiermee hebben de Horstenaren de kans laten liggen om volgende week als koploper naar Eindhoven af te reizen. Het verschil op de ranglijst is slechts één punt, dus bij een overwinning staan de Horstenaren volgende week bovenaan in de Derde Divisie.

De mannen van Wittenhorst JO14-1 zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finale van de beker voor JO15 teams. Op bezoek bij Hoofdklasser Laar JO15-1 werd met 2-1 verloren. Trainer Willem-Jan van Rens reageerde als volgt: "We hebben helaas geen aanspraak kunnen maken op een verrassing. Vooral in de eerste helft brachten we te weinig. De tegenstander maakte het ons lastig met hun opportunistische speelwijze. Ze hanteerden de lange bal en verlegden het spel snel van kant naar kant, om van daaruit de voorzet te geven. We stonden dan ook terecht met 2-0 achter en daar mochten we eigenlijk nog blij mee zijn. In de tweede helft kwamen we feller uit de kleedkamer en lieten we ook enkele goede opbouwen van achteruit zien. Helaas viel de aansluitingstreffer, vlak voor tijd, te laat om het de thuisploeg nog moeilijk te maken. We zijn als staf hoe dan ook trots op onze jongens. We hebben het, in een veld met JO15-teams, ver mogen brengen."

Wat verder opviel:

• Wittenhorst JO17-4 heeft vandaag zijn eerste zege geboekt van de voorjaarscompetitie. Op bezoek bij Kwiek Venlo JO17-1 werd met 1-2 gewonnen. Proficiat!
  • Wittenhorst JO19-4 won vandaag met 4-2 van Heythuysen en staat knap tweede. Overigens zijn de mannen vandaag met hun eigen Instagram-pagina gestart. Wij verheugen ons op de vele, voetbalgerelateerde posts!
  • Het kan veranderen: van nul overwinningen in de Tweede Klasse, naar drie overwinning op rij zonder tegendoelpunten in de Vierde Klasse! Wittenhorst JO15-2 won vandaag met 0-3 bij sv Leunen, waardoor de oranjehemden na drie wedstrijden negen punten hebben en nog altijd 'de nul' houden. Ga zo door!
  • In een miniderby tussen Melderslo JO11-2 en Wittenhorst JO11-2 kwamen de Horstenaren als winnaar uit de strijd. Dat er tijdens de wedstrijd elf doelpunten vielen (4-7), zal menig supporter een warm hart hebben bezorgd.