Wittenhorst 1 simpel verder naar volgende ronde

27 oktober 2024

Wittenhorst 1 gaat door naar de volgende ronde in de beker. Op bezoek bij eersteklasser DAW, waar vorig seizoen nog van werd verloren na strafschoppen, werd dit keer simpel gewonnen met 0-4.

Al na ruim vijf minuten kwam daar de eerste grote  kans voor Wittenhorst. Waar de bal onnodig breed werd gelegd en hiermee de kans om zeep werd geholpen, leek het toch echt beter om voor eigen succes te gaan. Enkele minuten later brak Nick Driessen door in kansrijke positie, maar vond hij de doelman op zijn weg. Na zo'n twintig minuten kwamen de bezoekers goed weg: Van Merwijk trof de paal, waarmee een achterstand nipt werd voorkomen. Een minuutje later scoorde Giel Beurskens bijna uit een scrimmage, maar de grabbelende doelman was er als de kippen bij.

Rond het half uur brak een sterke fase van Wittenhorst aan. Giel Beurskens stond bij de tweede paal om af te ronden, maar van Kuijck kreeg  de bal niet op de juiste plek. Milan van de Riet trof bijna doel met een hard schot dat rakelings naast ging en een vermoedelijke handsbal werd niet omgezet in een strafschop voor de Horstenaren. Wel kwam er nog voor rust de voorsprong voor de Limburgers: Van de Riet trof raak uit een schitterend genomen vrije trap.

Vlak voor het uur zette invaller Van Helden goed door en bediende op maat dorpsgenoot Nick Driessen, die met een fijn schot de 0-2 liet aantekenen. Daarna was de wedstrijd wel gespeeld en kon Wittenhorst soepel uitlopen na een ruime overwinning. Waar een kwartier voor tijd eerst Van de Riet nog de lat raakte, trof hij enkele minuten later wel doel na een perfecte voorzet van Ruud Meijers, die na een jaar blessureleed zijn rentree zelfs opluisterde met de 0-4. Al met al een mooie zondag voor Wittenhorst, dat zondag UDI '19 op bezoek krijgt.