Wittenhorst

Zoeken | Contact

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering

27 oktober 2024

Op vrijdag 18 oktober vond de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats in de kantine van Wittenhorst. De aanwezige leden werden bijgepraat over diverse ontwikkelingen binnen de club. In dit artikel benoemen we op hoofdlijnen de belangrijkste besproken zaken. Op woensdagavond 30 oktober vindt een extra bijeenkomst plaats waarin dieper wordt ingegaan op de ontwikkelingen op het sportpark en de aanpassingen aan de organisatiestructuur. Alle leden zijn van harte welkom om hierover met het bestuur in gesprek te gaan. 

Terugblik afgelopen jaar 

In het eerste deel van de vergadering blikte onze voorzitter Bart Joosten terug op het afgelopen seizoen. Dit deed hij door het jaarverslag van het bestuur voor te lezen. Hierin stond hij stil bij de sportieve prestaties die zijn geleverd en vele andere zaken die zich op ons sportpark afspeelde. Denk aan FEETON, de oprichting van de commissie Health & Performance, de nieuwe kledingleverancier Stanno, het mooie initiatief ‘Vrienden van Wittenhorst’ en het bijzondere carnavalsseizoen. Ook werd nog een keer de mooie promotievideo van onze vereniging getoond. 

Diverse ontwikkelingen binnen de vereniging 

Vervolgens praatte Bart de leden bij over een aantal ontwikkelingen binnen onze vereniging:

  • Het nieuwe scorebord is sinds de start van dit seizoen in gebruik. De eerste ervaringen zijn goed en het scorebord functioneert zoals we dat graag willen. Voor de bediening van het scorebord is een iPad aangeschaft. De komende tijd wordt bekeken welke extra functies we nog aan het scorebord kunnen toevoegen. 
  • Er zijn grote stappen gezet in de realisatie van het krachthonk. We hopen dat we deze in november in gebruik kunnen nemen en gaan deze tijdens de nieuwjaarsreceptie op 4 januari officieel openen.
  • Over twee jaar bestaat Wittenhorst 90 jaar. We richten een aparte commissie in die zich hiermee bezig gaat houden. De invulling staat nog volledig open. Mensen die hier een rol in willen spelen, kunnen zich melden bij het bestuur via bestuur@rksv-wittenhorst.nl.
  • Wittenhorst is in gesprek met Melderslo om samen te werken. Deze samenwerking richt zich op het onderzoeken van de mogelijkheden om naar één voetbalopleiding te groeien. Door maatschappelijke veranderingen en toenemende concurrentie van ander aanbod op sportgebied, vinden we het belangrijk om over dit soort zaken na te denken. De leden hebben hun akkoord gegeven om dit samen met Melderslo verder te gaan onderzoeken. 
  • Er werd bekendgemaakt dat hoofdtrainer Harrie Gommans en Wittenhorst voor een meerjarige samenwerking gaan. Harrie vertelde aan de leden dat hij op zijn plek is binnen onze vereniging en dat hij het mooi vindt hoe er continu naar vooruitgang wordt gestreefd. 

Financiële situatie en contributie 

Penningmeester Roel Thielen nam de aanwezigen mee in de financiële situatie van de vereniging. Over het seizoen 2023-2024 is een positief resultaat van €8.633,- gerealiseerd. De kascommissie sprak zijn waardering uit over het verzette werk en gaf een aantal aanbevelingen mee voor het vervolg. Wittenhorst is op dit moment een financieel gezonde vereniging.

Het bestuur heeft zich gebogen over de contributietarieven binnen onze vereniging. Uit de analyse bleek dat er een te groot verschil zat tussen de bedragen voor de senioren en de jeugd. Het bestuur heeft aan de leden een contributieverhoging voor de jeugdcategorieën voorgesteld. Dit zodat de bedragen zich beter tot elkaar verhouden. Hierbij heeft het bestuur gekeken naar wat vergelijkbare verenigingen aan contributie vragen. De leden hebben ingestemd me de contributieverhoging. De nieuwe bedragen zijn hier te vinden

Organisatiestructuur en bestuursverkiezing

Tijdens de algemene ledenvergadering werd ook stilgestaan bij de organisatiestructuur van Wittenhorst. De afgelopen tijd is er achter de schermen gewerkt aan het aanpassen van deze structuur. Dit om ervoor te zorgen dat verschillende commissies en functies binnen onze vereniging elkaar beter weten te vinden. Het doel van de nieuwe organisatiestructuur is ook om ervoor te zorgen dat het bestuur minder operationeel bezig is en zich meer kan richten op belangrijke zaken voor de toekomst van Wittenhorst. 

Binnenkort delen we op de website meer informatie over de nieuwe organisatiestructuur. We zoeken voor een aantal functies nog iemand die het wil oppakken. Ook tijdens de eerder genoemde bijeenkomst op 30 oktober wordt hier uitgebreid bij stilgestaan. Wordt dus snel vervolgd! 

De nieuwe organisatiestructuur heeft als gevolg dat Karlijn Beerkens aftreedt als bestuurslid en niet meer herkiesbaar is. Karlijn blijft gelukkig verbonden aan de vereniging als lid van de commerciële commissie. Daarnaast zat de bestuurstermijn van voorzitter Bart Joosten en secretaris Jac Hesen erop. Zowel Bart als Jac zijn door de leden herkozen voor een nieuwe termijn.

Vitaal meedoen

Ton Hagens praatte in het tweede deel van de vergadering de leden bij over de ontwikkelingen binnen Vitaal Meedoen. Er zijn de afgelopen tijd mooie stappen gezet. De gemeente Horst aan de Maas is een belangrijke partij binnen het initiatief en levert de komende jaren een financiële bijdrage. Daarnaast is er een aparte stichting opgericht in samenwerking met HTC. Vanuit HTC zitten twee mensen in het bestuur van deze stichting, Wittenhorst vaardigt drie bestuursleden af. Dit zijn Paul Timmermans, Rob Vissers en Ton Hagens. De stichting heeft de intentie om de komende periode met andere partijen in gesprek te gaan om te onderzoeken of ze ook willen aansluiten bij het initiatief. 

Jubilarissen 

Na de jaarvergadering was het tijd om de jubilarissen in het zonnetje te zetten. Gé Peeters sprak de jubilarissen toe en dankte ze voor hun lange lidmaatschap voor Wittenhorst. Ook namens deze weg willen we ze nog hartelijk danken voor hun lidmaatschap en bijdrage aan onze vereniging. Hieronder een overzicht van de jubilarissen.

70 jaar lidmaatschap

  • Hay van Bergen
  • Jan Siebers

50 jaar lidmaatschap

  • Twan van Osch
  • Jan Kleeven
  • Wiel Cox

40 jaar lidmaatschap

  • Maik van Tilburg
  • Lei Schampers

25 jaar lidmaatschap

  • Roel Thielen
  • Jarno Kleeven
  • Wouter Aerts
  • Dennis Stiphout
  • Bram Roefs
  • Niels van Gerven