Wittenhorst finalist na schitterende wedstrijd

26 april 2018

De voortekenen waren hoopgevend. Het enthousiame bij de achterban evenzo. Met twee bussen richting Heerlen om de halve finale te spelen tegen het sterke Bekkerveld gaven de spelers extra motivatie. En die motivatie was zichtbaar in het spel. Wittenhorst was vanaf het begin de ploeg die gevaarlijk voor het vijandelijke doel opdook. Binnen de 10 min. had de sterke doelman van Bekkerveld Rik Klyn alle redenen om de aandacht te trekken.

Wittenhorst bleef in deze fase de ploeg die een doelpunt verdiende, maar de bal verdween niet in het netje. Even kwam de thuisclub opzetten. Dimitri Orbans testte met een schot Sjors Witt. In de 34e min. had Michiel Hanssen de pech dat zijn schot even werd getoucheerd en slechts een hoekschop opleverde. Maar de druk van Wittenhorst bleef aanduren en een minuut later was een afvallende bal een prooi voor Tom Zanders. Met zijn notabene linkervoet zocht Tom een gaatje en hoe: de bal verdween onhoudbaar in het doel, 0-1.

Ondersteund met een groot gejuich van vele Wittenhorst-jeugd werd deze treffer gevierd. Het bleef tenslotte bij deze stand met rust.

Wat na de rust gebeurde is met geen pen te beschrijven. Er vielen aan beide zijden vele kansen te noteren met ook hier prima doelmannen.  In de 52e min. ging Rob Zanders op zijn beroemde manier ervandoor. Hij werd tenslotte gevloerd en dit betekende een penalty. Kevin van Asten nam deze pingel voor zijn rekening. De bal plofte keihard tegen het net, 0-2. Wittenhorst was tien heel dichtbij de finale. Maar Bekkerveld gaf nog geen krimp en zocht met veel kracht de aanval. Uit een goede aanval over links kon de voorzet worden ingekopt door Yarin Meessen, 1-2.

Het spel begon dus eigenlijk weer opnieuw. Zou Wittenhorst tegen de druk kunnen? De wedstrijd werd een ongekende spannende partij. Beide ploegen raakten het houtwerk. Het schot van Rob Zanders binnenkant paal was op zich een schoonheid. De bal die Bekkerveld van dichtbij tegen de lat schoot was voor Wittenhorst geluk. De reactie van Sjors Witt op een actie van dichtbij mocht er zijn. Wittenhorst bleef  zodoende overeind.

Met de geboden ruimte door de aanvallende acties van  Bekkerveld kreeg Wittenhorst enkele goede mogelijkheden. Dit werd pas in de 87e min. benut door Bram Rubie die een schitterende counter over enkele schijven fantastisch afrondde, 1-3. Deze stand werd met veel inzet niet meer uit handen gegeven. Het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Bechay klonk als muziek in de oren. Wittenhorst veroverde een plaats in de finale op 10 mei in Deurne en wel tegen Gemert dat Groene Ster klopte.

Voor Wittenhorst een geweldige prestatie dat gekoesterd zal gaan worden.