Wittenhorst houdt een helft stand tegen VVV Venlo

14 juli 2024

Wittenhorst startte haar omvangrijke oefencampagne tegen eerste divisionist VVV Venlo. De oranjezwarten, met één week training in de benen, troffen een tegenstander die al aan haar 3e oefenwedstrijd startte. Op het volle sportpark Ter Horst werd de thuisploeg vanaf de meet in de verdediging gedrukt. Het compact spelende Wittenhorst hield tot aan de rust VVV Venlo echter van doelpunten af.

Rond minuut 16 werd Jelle Janssen fraai weggestuurd, zijn inzet werd tijdig gekraakt voordat er echt gevaar kon ontstaan in de VVV defensie. Ook doelman Jens Craenmehr kon zich enkele keren onderscheiden met doeltreffende reddingen op inzetten van de Venlose voorwaartsen en de goed spelende Wittenhorst defensie bleef alert standhouden. Vlak voor rust kon Wittenhorst tweemaal  een speldenprik uitdelen met het forceren van enkele corners, waarvan er een gevaarlijk indraaiend voor enig gevaar kon zorgen. Met de brilstand kon de zich kranig verwerende thuisploeg tevreden de thee opzoeken.

Beide trainers wisselden na rust de volledige ploeg.  In minuut 49 wist Elias Sierra de score te openen, tegen zijn schot was doelman Huntjens niet bestand: 0-1. VVV Venlo bleef overheersen en druk zetten op het Horster doel. In de 76e minuut profiteerde Pepijn Doesburg na een hard schot, zijn inzet was Stijn Huntjens te machtig: 0-2. Nog een keer kon Wittenhorst voor gevaar stichten, een vrije trap langs de muur van VVV werd door VVV goalie Taylan uit de hoek weggetikt. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal wist Thijme Verheijen, na eerst snoeihard op de paal te hebben geschoten, de rebound binnen te werken: 0-3. De paal redde Wittenhorst in de ultieme slotfase nog eenmaal voor verdere doorboring, waarmee de eindstand van 0-3 gehandhaafd bleef.

Zaterdag 20 juli oefent Wittenhorst uit tegen competitiegenoot EVV Echt (19.00 uur) en op 27 juli om 19. 00 uur is derde divisionist Gemert te gast in Horst.

Opstelling Wittenhorst

Eerste helft: Jens Craenmehr, Koen Jenniskens, Bart Theeuwen, Gijs Christiaens, Rens Willemsen, Tom Driessen, Jelle janssen, Giel Beurskens, Tom Spreeuwenberg, Pim van Schendelen, Ruben Laugs.

Tweede helft: Stijn Huntjens, Joep Beurskens, Dion van Horne, Niek Wijers, Credo Schoonheim, Daan Verlijsdonk, Mees Meeuwissen, Nick Driessen, Joost Hendriks, Gido van Helden, Milan van de Riet