Wittenhorst JO19-1 koploper 3e divisie

5 november 2023

Tijdens speelronde 6 speelde Wittenhorst JO19-1 thuis tegen SDO uit Bussum. Oftewel de nummer 2 tegen nummer 1! De grote aantal aanwezige uitsupporters gaven dit affiche bij aanvang extra sfeer door het meegebrachte vuurwerk.

Goed en wel bezig kreeg Wittenhorst een eerste kans doordat Mika in de zestien meter een voorzet van Govanny in de voeten kopte van Tim. Met een mooie geplaatste (verrassende) bal in de verre hoek zette hij de 1-0 op het scorebord. Wittenhorst hield vervolgens het initiatief met verzorgd spel van achteruit, een verademing vergeleken met de vorige wedstrijd. Onze 19-1 drukte in deze fase door en in minuut twintig schoot Gijs de 2-0 tegen de touwen uit een mooie vrije trap vanaf een meter of 18. De tegenstander kreeg daarna wel meer balbezit, maar door compact en scherp te spelen werden de gasten alles behalve echt gevaarlijk. In de laatste minuut van de  eerste helft werd keeper Giel dan toch serieus getest, maar kwam hij als winnaar uit de strijd.

De tweede helft was een minuut bezig toen Wittenhorst een vrij trap kreeg aan de zijkant. Govanny speelde de bal laag bij de eerste paal in op Mika en hij scoorde fraai door achter het standbeen binnen te tikken. Met deze derde goal kreeg de tegenstander zo goed als de genadeklap. Zij probeerden het daarna nog wel, maar Wittenhorst bleef simpel overeind en door op de  counter/omschakeling te spelen bleef er dreiging voorin. Een paar minuten voor tijd wist DSO dan toch de eretreffer binnen te koppen uit een onterechte toegekende corner. Maar hier bleef het dan ook bij.

Niet alleen de drie punten voor onze 19-1, maar ook de nieuwe koploper in de 3e divisie!  Een mooie (team)prestatie!