Wittenhorst klopt opnieuw Geldrop

15 april 2018

In de strijd om de, voorlopig, 2e plaats deed Wittenhorst opnieuw goede zaken in Geldrop door de Brabanders dit seizoen voor de 2e keer te verslaan. Beide ploegen zochten in de gelijk opgaande 1e helft beurtelings het vijandelijke doel op, waarbij de defensies en doelmannen heersten. Even werd het penibel voor Wittenhorst toen Geldrop een vrije trap toegewezen kreeg op de rand van het strafschopgebied. Deze  dreigende actie leverde echter niets op voor de thuisploeg.  Toen korte tijd later Willem Heijnen aan de andere kant in het strafschopgebied neerging, wuifde arbiter van Dee de vermeende strafschop weg. Na 35 minuten belandde de bal na een hard schot van Marco Daniëls via een snelle omschakeling bij een van de Geldrop voorwaartsen. Tot opluchting van de talrijk meegereisde  Horster supporters werd de bal net voorlangs het doel van Sjors Witt geschoven.

Het echte vuurwerk bleef bewaard voor de 2e helft. Marco Daniëls testte nog eerst het zijnet na een snelle uitval en enkele minuten laten verdween de bal aan de andere kant rakelings opnieuw voorlangs het doel van Sjors Witt. De toon was gezet, maar Wittenhorst nam het spel over. Na 69 minuten zette Marco Daniëls de bal zeer scherp op links voor. Dit maal was Thom Derks er als de kippen bij en met een snelle reactie liet Thom de Geldrop doelman kansloos: 0-1. Geldrop probeerde de bakens te verzetten, maar miste de nauwkeurigheid in de eindpass en afronding. Wittenhorst nam meer en meer het initiatief en na 82 minuten leek het de wedstrijd op slot te gooien. Frank Peeters haalde uit, knalde tegen de paal, de rebound was echter een prooi voor Michiel Hanssen en de 0-2 was een feit.

Drie minuten later wist Geldrop speler van Moorsel de spanning echter terug te brengen. Zijn aan de linkerzijde genomen, met een vreemde curve indraaiende bal, verdween achter in het Horster doel: 1-2. Geldrop zette nog een hevig offensief in, maar Wittenhorst hield stand en boekte een belangrijke zege met het oog op de topposities in de eerste klasse D.

69: 0-1 Thom Derks; 82: 0-2 Michiel Hanssen; 85: 1-2 Wessel van Moorsel

Wittenhorst: Sjors Witt, Tom Zanders, Kevin van Asten, Frank Peeters, Marco Daniëls, Daan Verlijsdonk (86: Daan Hendriks), Willem Heijen  (70: Rob Zanders), Stevie Hattu, Bart Zanders,  Michiel Hanssen, Thom Derks