Wittenhorst

Zoeken | Contact

Wittenhorst start met O23-selectieteam

Wittenhorst start met O23-selectieteam

27 april 2022

RKsv Wittenhorst gaat vanaf aankomend seizoen deelnemen aan de O23-competitie van de KNVB. Na een zorgvuldige procedure, waarin alle spelers die in aanmerking komen voor dit elftal zijn meegenomen in het verhaal, is er een groot draagvlak gecreëerd om deze nieuwe stap te maken in de jeugdopleiding van de club. Tweedejaars spelers van de JO17-1 t/m jonge spelers van Wittenhorst 1 zijn middels een informatieavond geïnformeerd over de voor- en nadelen van deze deelname.  

Uit een enquête onder deze leeftijdsgroep is vervolgens gebleken dat een overweldigende meerderheid voorstander is van deelname aan deze competitie, waarbij veelal tegen teams zal worden gespeeld die hoog staan aangeschreven binnen het jeugdvoetbal. Daarnaast worden de wedstrijden gespeeld op zaterdag en wordt er gespeeld tegen leeftijdsgenoten. Dit is een groot voordeel ten opzichte van Wittenhorst 2, dat op zondagen haar wedstrijden speelt en regelmatig tegenstanders treft met veel oudere en ervaren spelers. En het belangrijkste is; veel spelvreugde in een voetbalomgeving die de meeste spelers ambiëren. Het is een verlengstuk van onze jeugdopleiding richting het 1e elftal. 

De technische commissie heeft voor het komende seizoen een inventarisatie gemaakt van Wittenhorst 1 en een O23-team. Qua aantallen en qua kwaliteit ziet dit er uitstekend uit voor komend seizoen, maar ook zeker voor de seizoenen erna. Men verwacht in ieder geval de komende vier seizoenen een uitstekende invulling te kunnen geven aan dit O23-team, wat dus Wittenhorst 2 zal vervangen als hoogste opleidingsteam. Met de blik op de lange termijn kan Wittenhorst veel plezier gaan beleven aan de O23, als vervolg op de jeugdopleiding en als laatste stap naar Wittenhorst 1. 

Deze aankondiging kan worden gezien als een eerst aanzet en we zullen meerdere berichten gaan lanceren over de voortgang van ons O23-team. Het eerstvolgende artikel zal gaan over de selecties voor Wittenhorst 1 en ons O23-team. Hierin zullen we communiceren hoe deze (voorlopige) selecties eruit zullen gaan zien. Wittenhorst leeft, bruist en is bezig met haar toekomst. 

Joop Theunissen

Bestuurslid Technische Zaken

Voor meer informatie, vragen of aanmelden voor ons O23-team, kun je je richten tot Richard Kleuskens, Technisch Coördinator van de Selectie Senioren/Bovenbouw via: 06-10104394 of richardkleuskens@rksv-wittenhorst.nl.