Wittenhorst verplettert Dongen

1 september 2024

De thuisblijvers konden hun ogen niet geloven na het lezen van de eindstand van Dongen-Wittenhorst. De ontketende oranje-zwarte ploeg verpulverde, een van de vooraf bestempelde titelfavorieten, Dongen, in eigen huis met liefst 1-7!

Wittenhorst zette de toon

Al binnen 5 minuten zette Wittenhorst de toon. Een voorzet op maat bereikte Jeroen Verkennis, die meteen raak schoot: 0-1. Dongen schrok wakker en zocht met veel druk het Horster strafschopgebied op, echter Jens Craenmehr toonde zich een betrouwbare sluitpost en ook de lat redde Wittenhorst eenmaal. Wittenhorst bleef compact spelen en met snelle aanvallen stichtte het voortdurend gevaar voor het Dongense doel. Rond minuut 40 bracht Jeroen Verkennis de verdedigers van Dongen zodanig in het nauw, dat het laatste zetje voorbij de eigen doelman van Dongen speler Thijs Timmermans kwam: 0-2. Met fors spel probeerde Dongen de aansluitingstreffer te forceren, het leverde geen doelpunten, echter wel gele prenten op. De verrassende 0-2 ruststand werd hiermee bereikt.

Ontketend

Na rust zette Dongen kort flink aan; een slippertje in de Horster defensie wist Robert Mutzers af te straffen met het hoofd en via de paal was het raak: 1-2. Wittenhorst herpakte zich  razendsnel en het was Giel Beurskens die in de 58e minuut behendig de 1-3 veilig wist te stellen. Hierna ontketenden de oranjehemden volledig en legde het Dongen op de slachtbank. Jeroen Verkennis was er als de kippen bij om na 61 minuten de 1-4 in de korte hoek te werken. Dongen raakte volledig van de kook en tot overmaat van ramp, trok even later, de ingevallen Luuk Hultermans aan de noodrem met een rode kaart tot gevolg. Nick Driessen wist van de wanorde te profiteren en maakte na 69 minuten de 5 compleet met een rake kopbal uit een corner: 1-5

Toetje

Het toetje bewaarde Wittenhorst tot het laatste kwartier. Een schitterende combinatie tussen Giel Beurskens en Jeroen Verkennis  leidde tot de 6e Horster treffer, op naam van laatstgenoemde. Jelle Janssen zette tenslotte de kers op de taart door na 85 minuten verwoestend uit te halen en de bal snoeihard in de rechterbovenhoek te jagen: 1-7.

Het in alle linies excellerende Wittenhorst behaalde hiermee een indrukwekkende en historische zege in de Vierde Divisie C. Zondag reist de Horster ploeg opnieuw naar een titelfavoriet nl. Baronie uit Breda.